CATENA, partener principal al L’Étape Romania by Tour de France!

Catena se alatura in calitate de partener principal legendarului eveniment dedicat pasionaților de ciclism, L’Étape by Tour de France, va include în premieră, începând cu acest an, și ediția L’Étape România, ce se va desfășura în zilele de 27 și 28 august 2022, la București. România se alătură, astfel, marii și frumoasei familii a L’Étape by Tour de France.

Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe întreg mapamondul. Legendarul eveniment sportiv a debutat în 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi astfel de experiențe unice.

Evenimentul de lansare a L’Étape Romania by Tour de France a avut loc la Ambasada Franței din Capitală și a marcat un moment important în istoria noastră sportivă: România este a 20-a țară care se alătură marii familii a acestui brand emblematic.

La eveniment au fost prezenți, printre alții, Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG, Kévin Quiniou, Head of L’Étape by Tour de France – Amaury Sport Organisation (ASO), Antoine Quiers, Project Manager L’Etape by Tour de France, Daniel MARIN, Director Financiar Fildas-Catena Group, Daniel Enache, Director Catena Bucureşti, Daniel Ioniţă, Manager Suport IT.

Catena – Farmacia inimii este partenerul principal al acestui eveniment de mare anvergură, atât de important pentru București, dar și pentru România, o competiție destinată atât cicliștilor cu experiență, cât și amatorilor din țară și din străinătate.

La 22 de ani de existență, Catena, un brand autentic românesc, susține un brand iconic cu o istorie de aproape trei decenii” – a declarat Daniel Enache, Directorul Filialei Catena Bucureşti. ”Ne bucurăm să facem parte din marea comunitate sportivă a unui brand de notorietate mondială, susținând pasiunea şi excelența în sport. Suntem convinși că, pe lângă componentele de competiție și motivație, L’Étape România by Tour de France va reuși, cu fiecare ediție în parte, să transforme pasiunea pentru ciclism într-o stare de spirit, într-un limbaj al stilului de viață sănătos. Și pentru că ne dorim ca toți cei pasionați de sport să transmită acest mesaj al vieții echilibrate și sănătoase, Catena- Farmacia inimii s-a alăturat ca partener principal al acestui proiect îndrăzneț, plin de adrenalină și emoție”.

Un moment deosebit a fost înmânarea tricoului de ciclism cu însemnele cel mai mare și mai titrat club polisportiv al unei companii din România, Catena Racing Team reprezentantilor L’Étape by Tour de France, Kévin Quiniou și Antoine Quiers.

L'Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 20 de țări în 2022 și cu 26 de evenimente globale. Acest eveniment oferă posibilitatea cicliștilor amatori de a concura sau de a pedala pe o etapă a Turului Franței, cel mai faimos eveniment sportiv anual, chiar la ei acasă.

Kévin Quiniou, Head of L’Étape by Tour de France, a declarat: „Datorită celor patru bicicliști români care au participat la Turul Franței în 1936, România a stabilit o veche legătură cu Turul Franței. De câțiva ani, ciclismul este în plină expansiune în țara voastră, prin dezvoltarea curselor profesioniste și a antrenamentului constant, pe lângă creșterea audiențelor și a notorietății Turului Franței. Din toate aceste motive, noi, cei de la ASO (organizatorul Tour de France) suntem convinși că România merită să fie printre cele 20 de țări ale seriei L’Étape by Tour de France. Participanții vor trăi experiența supremă pentru cicliștii amatori, având șansa de a experimenta legenda Turului Franței și de a se provoca unii pe alții, pedalând prin peisaje și trasee uimitoare din capitala României. Succes tuturor participanților!”. ASO este lider mondial în organizarea curselor de ciclism, cu 100 de zile de competiție în fiecare an, și are ca scop principal dezvoltarea ciclismului ca exemplu de transport durabil pentru centrele orașelor.

Împreună punem România pe harta L’Étape by Tour de France!

Catena susţine Campionii!

Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul oficial: https://romania.letapebytourdefrance.com, pe Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania și Instagram:

https://www.instagram.com/letaperomania