Peste 1.350 de cicliști la prima ediție a L’Étape Romania by Tour de France – Partener Principal Catena

Legendara competiție L’Étape Romania by Tour de France, care a luat startul din Piața Constituției din București, pe 28 august, i-a purtat pe cei peste 1.350 de cicliști între 10 și 83 de ani, amatori și profesioniști, pe marile bulevarde din București. Aceștia au concurat pe trei trasee - The Race, de 85 km, The Ride, de 42 km și The City Adventure, de 14 km, acesta fiind dedicat și copiilor de peste 10 ani.

Catena – Farmacia inimii a fost partener principal al acestui eveniment de mare anvergură, atât de important pentru București, dar și pentru România, o competiție destinată atât cicliștilor cu experiență, cât și amatorilor din țară și din străinătate.

La startul curselor The Ride – 42 km și The Race – 85 km, concurenții au avut onoarea să o aibă alături pe Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadoarea Franței la București.

Cursele s-au bucurat, printre alții, de participarea lui Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, a campioanei olimpice Ana Maria Brânză și a baschetbalistului Virgil Stănescu. Peste 5.000 de vizitatori au fost prezenți în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției, pentru a descoperi povestea Tour de France, începută în urmă cu aproape 120 de ani.

Pentru a păstra tradiția ce poartă acest brand legendar, în Cortul Catena din Race Village a fost amenajat Muzeul Tour de France, cu ajutorul Amaury Sport Organisation A.S.O., organizatorii internaționali ai evenimentului. Cei prezenți au putut descoperi proiecții dedicate istoriei Turului Franței și cicliștilor de top, dar și exponate simbolice care fac Turul Franței atât de special: cele 3 tricouri distinctive, care sunt câștigate anual, tricoul oficial al evenimentului, marca Santini, realizat în Italia la cele mai înalte standarde în domeniu, și ceasul Tissot T-Race Cycling Tour de France, ediție specială 2022.

Două podiumuri pentru reprezentantele Catena Racing Team!

Tradiția L’Étape face ca primii sosiți la masculin și feminin în cursa The Race de 85 km să primească celebrul și mult-râvnitul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței și determinării. La prima ediție a L’Étape Romania by Tour de France, acesta a fost câștigat de Eduard Grosu și de Maria Ecaterina Stancu – la categoria 19+. Campionul ediției a înregistrat și cel mai bun timp (17 secunde) pe secțiunea de SPRINT (300 m), devenind și posesorul tricoului verde. La Sprint – feminin, Miriam Stan a înregistrat un timp de 20 de secunde. Cătălin Luca Câmpean și Raissa Costea au fost cei mai rapizi tineri cicliști cu vârste între 15 – 18 ani, (cursa The Race); lor le-a fost înmânat tricoul alb.

Catena Racing Team, cel mai numeros și mai titrat club polisportiv al unei companii a participat la L’Étape Romania by Tour de France cu peste 40 de concurenți, înscriși la diferite categorii. Bucuria pentru familia CATENA a fost cu atât mai mare cu cât și-a trecut în palmares două locuri 2, prin Martha Aurora Ionescu – în cursa The Ride – 42 km, categoria 50+ – și Oana Mihaela Trif – în cursa The Race – 85 km, categoria 30-39 ani.

L’Étape Romania by Tour de France – Partener Principal CATENA a însemnat mii de ore de muncă în echipă, peste 300 de voluntari și 80 de arbitri, peste 100 de autovehicule de securitate și intervenție în ziua cursei, 425 de intersecții securizate, peste 5.000 de garduri și elemente de siguranță și foarte multă determinare pentru a oferi tuturor pasionaților de ciclism o experiență memorabilă.

Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe întreg mapamondul. Legendarul eveniment sportiv a debutat în 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi o astfel de experiență unică.

L’Étape Romania by Tour de France 2022 a fost organizat de MPG România, lider în marketingul sportiv și managementul de evenimente, cu un portofoliu impresionant de evenimente sportive (peste 1.000 pe an) pentru amatori.

Și, o veste foarte importantă: evenimentul va fi organizat la București și în anul 2023!

Împreună punem România pe harta L’Étape by Tour de France!

Catena susţine campionii!