Grădini interdimensionale – hub cultural interdisciplinar

Ioana Balint, artist independent și Isabella Crețan, Public Relations Events Coordinator ne-au fost ghizi la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara, loc transformat într-un Hub interdisciplinar, prin proiectul ”Grădini interdmensionale”. Au fost angrenați peste 30 de artiști plastici, muzicieni și actori, alături de câteva zeci de elevi ai Colegiului Național Bănățean, care, alături de public, au experimentat arta și tehnologia într-un mediu colaborativ, ca potențial generator de noi viziuni și abordări artistice.

Programul a propus o expoziție cu vernisaj (”Grădini interdimensionale @NAVAC2”), un performance (spectacol-instalație: Grădina InterDimensională, cu Nana, Erik Kun, TamTam space, Aexea Ranta), o lectură de poezie, o instalație audio-video, două concerte (Eliptika, Igrasie Improv Collectiv), două spectacole de teatru (Angajare de clovn”, de Matei Vișniec, „Lecture on nothing”, de John Cage), preiecții de film („Inherited crafts”, regie Osman Useinov), precum și trei tipuri de ateliere (modelaj, linogravură și soundboard), destinate atât copiilor, cât și celor mari, curioși de a se lăsa inspirați de lumea artei.

Proiectul ,,Grădini interdimensionale” are și o componentă educațională și anume, un follow-up de realizare a unui perete vegetal din ceramică, în spațiul Colegiului Național Bănățean din Timișoara. Realizarea acestuia va însuma efortul comun al elevilor, profesorilor și artiștilor de a evidenția potențialul anumitor spații, prin abordări estetice și tehnice specifice artelor murale. Luna trecută a avut loc vernisajul acestui perete vegetal din ceramică, în spațiul special amenajat al Colegiului Național Bănățean din Timișoara.

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stanislav Pescu