Inimi sanatoase la Scoala de Vara Catena 2014

De-a lungul intregului sezon estival, timp de mai bine de trei luni, la Eforie Sud se organizeaza Scoala de Vara CATENA, un proiect foarte drag reprezentantilor farmaciilor CATENA din toata tara.

Miscare si Sanatate

Din programul zilnic al farmacistilor si asistentilor nu lipsesc sedintele de antrenament si de pregatire fizica sustinute de Vlad Matasa si echipa sa de la Boot Camp Romania.

Gimnastica de dimineata, zilnica, este nelipsita, asa cum sunt si activitatile si programele de pragatire sportiva cotidiene derulate si respectate cu strictete. Trei sedinte zilnice de cate o ora, toate in aer liber. Practic, intr-o saptamana, un cursant poate ajunge de la nivelul zero de pregatire fizica la nivelurile 2 sau 3, ceea ce este mai mult decat o performanta.

Nici programul alimentar nu este neglijat, specialistii in nutritie alcatuind pentru farmacistele CATENA un meniu zilnic echilibrat. Din meniu este exclusa painea, zaharul este inlocuit cu indulcitor si nu lipsesc apa plata si fructele.

Mancare sanatoasa zi de zi

Iata meniul uneia dintre zile: mic dejun – pepene galben, iaurt, ceai, cafea, pranz – crema de ciuperci si frigarui din pui cu legume, cina – branzica de casa si castravete. Plus doua gustari ( la ora 10 si la ora 16) constand dintr-un pumn de nuci, respectiv cateva felii de pepene rosu.

Confruntarea saptamanii: egalitate

Plimbarile si exercitiile in aer liber alterneaza cu alergari pe plaja sau in apa marii. Iar disciplina, punctualitatea, spiritul de echipa, comunicarea, modul de abordare a fiecarui exercitiu si provocarile de tot felul fac dintr-o astfel de saptamana una de neuitat. Important este ca si in aceasta saptamana antrenorul Vlad Matasa a fost multumit de cele doua echipe, care au iesit la egalitate. Iar reprezentantele CATENA si-au imbunatatit conditia fizica, si-au sporit increderea in fortele proprii, in spiritul de echipa si si-au depasit limitele!

Realizatori
Oana Georgescu
Mihaela Moldoveanu