Unde să discuțí cu actorul Lari Giorgescu, despre Lari Giorgescu și despre viață, dacă nu în locul din care ia și oferă energie și emoții și pe care simplu și inimos îl numește „acasă”, adică la Teatrul Național București. Deși „acasă” pentru el este și Unteatru, unde stârnește un alt soi de emoții.
„Home is where love is”, iar acolo unde este iubire umană pare să fie și locul lui Lari Giorgescu, pentru că vorbește din suflet și cu privirea limpede despre cât de mult apreciază echipele cu care lucrează, de la mașiniști sau recuziteri, la marii regizori pe care îi întâlnește, la scenariștii talentați, la publicul de care se simte atașat.
Înainte sau după rolurile din „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, Livada de vișini”, Romeo și Julieta”, “Regele Lear” sau “L’OM DADA”, Lari Giorgescu a fost și a rămas un tânăr care pune respectul la rang de cinste.
A devenit un actor-vedetă, dar el, Lari Giorgescu, rostește „Mulțumesc!” în loc de „Mersi!” și „Iartă-mă!” în loc de „Scuze!”. Aplauze!
La doi pași distanță de el, pe scena mare a Teatrului Național București, Lari a avut grijă să alunge emoțiile din jur: ”Știi?! Important e doar să-ți faci meseria! Așa mi s-a spus și mie!”. Recunoaștem modestia, bunătatea, empatia în vorbele sale venite dintr-un interior „bine mobilat”, o sintagmă preluată tot de la el.
Actorul TNB și al Unteatru, aplaudat pentru frumusețea, intensitatea și profesionalismul cu care a jucat în zecile de spectacole ( mai amintim doar câteva: „Cursa de șoarcei”, „Visul unei nopți de vară”, „Matilda și groparii”, “Folia, Shakespeare & C”, „Emigranții” sau „Snoave cu măști”! ), Lari Giorgescu, este, poate, atât de căutat de public și pentru că și-a păstrat sufletul neatins de lipsa de emoție din afara teatrului.
Ce am mai învățat de la Lari Giorgescu în afara celor pe care perfect le exprimă în piesele de teatru sau în afara a ceea ce am văzut în serialele TV în care a jucat sau în emisiunile de televiziunile pe care le-a realizat?
Am mai deprins că „E posibil ca lumea să fi fost superficială de la bun început”, cu argumentul că tehnica avansată a făcut posibil să o vedem așa cum este ea de fapt. Declarația sa „Pe mine mă încântă toate lucrurile pe care le trăiesc, fie că sunt bune sau nu. Sunt optimist, dar asta nu înseamnă că nu sufăr! Dimpotrivă!” vine tot ca o reiterare a faptului că orice stare înseamnă viață.
„ E viață! Așa e viața. Cu de toate! Râzi sau plângi, important este să știi de ce! Fără „de ce-uri”, eu unul nu pot!” o spune tot ca o îndrumare spre frumusețea căutării pe scena vieții.
Poate tocmai pentru că este sincer cu el însuși, autentic și bucuros de viață, a ajuns să fie foarte apreciat și de marele coregraf, dansator și regizor, Gigi Căciuleanu, care l-a introdus în lumea teatrului de dans. Poate tocmai pentru firea sa complexă, Lari Giorgescu a fost premiat, inclusiv în 2019, cu premiul special al Teatrului Alexandru Davila din Pitești pentru performanța interpretativă din spectacolul „Eine Kleine Nachtmusik, în regia lui Gigi Căciuleanu”, de la Unteatru. Poate că este atât de îndrăgit de public pentru că îi oferă stări și povești emoționante înainte să primească ceva!
Lari Giorgescu este actorul care „stie să facă sensibil ceea ce este doar inteligibil” și care poate „ da și sens mișcării”, cum el dezvăluie despre alții, despre sine. Mulțumim, Lari Giorgescu, pentru că oferi multiple sensuri vieții, fără să dai voie plictiselii și apatiei să își facă loc, pentru că ne-ai reamintit că, fără emoție, viața nu ar fi tocmai viața cea frumoasă.