O etapă spectaculoasă pe macadam la Raliul Sibiului 2022

Cea de-a V-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano a fost organizată de Sibiu Racing Team sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Cu aproape 70 de echipaje anunțate la startul probelor de macadam, publicul s-a bucurat de Parada Echipajelor care au pornit din Piața Mare, au parcurs Pietonala Bălcescu și au sosit în Piața Mică, unde a avut loc și Startul Festiv. Ediția din acest an a programat 10 probe speciale ce au însumat 132,79 de kilometri cronometrați și un total de 489,60 de kilometri cu etapele de legătură.

Prima zi de concurs a început pe Dealul Gușteriței cu testele oficiale, după care, echipajele au pornit pe prima probă specială „Gâtul Berbecului 1”, secțiune cronometrată reintrodusă în program după o perioadă îndelungată de absență. Proba a fost urmată de „Cheile Cibinului Sparco 1”, urmând ca, după un popas în parcul service din Piața Mare, echipajele să repete bucla (cele două probe). Seara s-a dat startul celei mai așteptate probe de noapte, celebra ”Șanta”. Cea de-a doua zi a debutat cu proba „Rășinari Bucur Tuning 1”, urmată de versiunea mai lungă a Șantei din ziua precedentă, PS7 „Șanta 1. Cele două probe au fost repetate, după care, echipajele s-au îndreptat către Circuitul Auto din spatele Bazei „Pompierul” pentru ultima probă specială – „Circuit paralel Schade Berater”.

DTO Rally Team, echipa sponsorizată de Catena, s-a aliniat la start-ul Raliului Silbiului (clasa RC2) cu echipajele Cristi Dolofan – Traian Pavel (Citroen C3 Rally2) și Eugen Cărăgui – Robert Fus (Peugeot 208 T16 R5).

Aflat la a treia participare pe macadam la Raliul Sibiului într-o mașină de top, Simone Tempestini a câștigat etapa, cu 8 victorii de probă specială din cele 9 desfășurate Festivitatea de premiere a câștigătorilor a avut loc pe scena din Piața Mică. De remarcat și faptul că, frații Norbert și Francesca Maior, pe un Peugeot 208 R2 pregătit în atelierele DTO Rally Team a avut un parcurs de nota 10, câștigând toate cele 9 probe speciale desfășurate la clasa RC4. Raliul Sibiului 2022 a însemnat și debutul primului sezon al Campionatului Național de Raliuri pe Macadam, victoria mergând la echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu, urmat de Bogdan Marișca și Sebastian Itu, ultima poziție pe podium fiind completată de Sebastian Barbu și Bogdan Iancu.

În 2022, grupul Fildas – Catena este alături de echipajele DTO Rally Team care concurează în Campionatul Național de Raliuri Betano.

CATENA susține campionii!

Realizator: Florin Prodana, Oana Georgescu