Tribute by Liza Panait

Prezentarile noilor colectii semnate Liza Panait sunt cele mai asteptate evenimente de sezon din lumea modei romanesti. Dupa ce la sfarsitul anului trecut a aniversat 25 de ani de activitate ai Casei Vili prin prezentarea a 4 colectii intr-una singura - Anotimpuri, de data aceasta creatoarea a tinut sa aduca un omagiu celor doua mari persoanlitati ale lumii artistice, un Tribute, actritei Marilyn Monroe si Regelui rock&roll-ului, Elvis Presley.
Concepute ca veritabile fashion-show-uri, fiecare colectie de sezon a Lizei Panait este ca o declaratie de dragoste adresata tuturor femeilor, indiferent de varsta, de aspect sau preocupari! Asa au fost, sunt si vor fi toate colectiile mele. De data aceasta, designerul a reusit sa imbine tendintele anului 2017 cu eleganta si romantismul anilor ’50, Liza fiind inspirata de doua icon-uri ale acelei perioade de vis: Marilyn Monroe si Elvis Presley. Rafinamentul, gratia, senzualitatea, eleganta au fost atu-urile fiecarei teme ale colectiei Tribute in care spiritul lui Marilyn Monroe a fost adus pe podium si de prezenta si interpretarea a doua mari actrite: Rodica Mandache si Manuela Harabor (unul dintre momentele indelung aplaudate a fost defilarea actritei Manuela Harabor pe celebra melodie Diamonds are a girl’s best friend)… Si totul pe muzica inegalabilului Elvis Presley. O alta binecunoscuta actrita a fost Mireasa colectiei: Cecilia Barbora, care a trait pe podium toate emotiile pe care Marilyn spune ca le-ar fi avut. Inclusiv nevoia ei de a se vedea frumoasa in ochii celorlalti. Pana la urma, nu asta este ceea ce cautam cu totii, sa iubim si sa fim iubiti?
Si tot ca un tribut adus feminitatii, a muzicii si a artei, au fost prezentate peste 100 de tinute vestimentare, explozii de culoare si propuneri irezistible pentru zi si pentru seara, rafinate si feminine, deopotriva comode si confortabile. Volanele, manecile bufante, paietele, dantela, accesoriile army(continuarea temei militare din Anotimpurile) au fost elementele care au innobilat materialele pretioase, precum catifeaua – vedeta colectiei Tribute, voalul si matasea naturale, tulul dantelat, jaquart-ul, vascoza, voalul de catifea, broderiile si picturile pe material, toate realizate manual sau mano mecanic. Verdele a dominat, alaturi de albastru, negru, aramiu, auriu si argintiu, la fel imprimeurile florale si motivele geometrice. Au fost foarte apreciate imprimeurile cu flori de cires si cele cu fir metalizat.
Marilyn ar fi ramas femeie indiferent de varsta – marturisea Liza Panait, iar omagiul adus ei a fost si pentru a dovedi ca feminitatea nu are nici varsta, nici forme ideale, ci are doar atitudine. Tinutele mele pun mereu in valoare renasterea feminitatii, cu toate aspectele ei.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros