After-school, solutia moderna pentru problemele scolarilor

In sectorul 1 sunt peste 20 de gradinite cu program after-school pentru scolarii din clasele I-IV. Echipa Senso TV vizitat una dintre acestea pentru a vedea copiii in mediul lor. Am constatat ca, intr-o lume agitata, in care parintii sunt aproape toata ziua dedicati carierei, o optiune, pentru a nu lasa micutul la voia intamplarii, il reprezinta serviciile after school pe care le ofera gradinitele. Astfel, copilul va avea un indrumator avizat pentru teme, prieteni de joaca potriviti varstei, deci va socializa.

Mai mult decat atat, programele after-school cuprind cluburi ale copiilor reunite in jurul invatarii unei limbi straine de circulatie internationala, al unor corusuri de dans, judo, desen, pictura, educatie fizica etc., adica micutii vor fi ajutati de cadre didactice cu experienta sa-si dezvolte gandirea, creativitatea si inventivitatea si sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic. Parintele are avantajul ca, desi nu e alaturi de copil, il stie intr-un loc sigur, facandu-si temele, luand la timp masa de pranz si gustarea de dupa-amiaza, jucandu-se cu cei asemenea lui, citind si fiind ferit de mirajul programelor tv nepotrivite varstei sale.

“Activitatile la club sunt alese la inceputul fiecarui an scolar de catre copii si parinti si se deruleaza pe toata perioada anului scolar. Noi, aici la After School Blue Bell preluam copii de la scolile la care invata, dupa terminarea programului si ii aducem aici”, ne-a declarat dna Daniela Pacuraru, General Manager al After School Blue Bell.

Alice-Claudia Gherman