Alba ca zapada si cei 7 pitici

„Alba ca Zapada si cei 7 pitici” a fost spectacolul care a deschis la Sala Rapsodia a Teatrului „Ion Creanga“ cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti“. Regizorul spectacolului premiat anul trecut cu Premiul pentru Regie este nimeni altul decat Cornel Todea, Director al teatrului si al festivalului, membru in juriu si presedinte al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT) - sectia romana.

Din distributia spectacolului a carui scenografie este semnata de Viaceslav Vutcariov, iar coregrafia de Pastorel Ionescu fac parteprinrte altii actorii Alexandrina Halic, Marina Pricopie si Gabriel Coveseanu. Acest savuros spectacol de teatru pentru copii dupa basmul scris de Fratii Grimm a avut premiera pe 6 octombrie 2007 si a fost inclus si in aceasta stagiune a Teatrului „Ion Creanga“. „Mi-am propus sa realizez un spectacol care sa pastreze farmecul povestii, fara a-i eluda dramatismul “ – a spus Cornel Todea. „Pentru ca Alba ca Zapada este o poveste despre frumusete, bunatate, prietenie si dragoste, dar si despre rautate, invidie si violenta“.

Muzica, momentele comice si mai ales scenografia inovativa sunt alte ingrediente ale unui spectacol dedicat tuturor celor mici si, care cred in sansa binelui si a frumusetii de a invinge ceea ce este rau si urat.

Oana Georgescu