Carina Bălan și Corina Mocanu (OCRU Studio): ”Mai puține haine, mai multe ținute!”

Cum s-a născut colaborarea dintre Carina Iasmina Bălan și Corina Florența Mocanu, două talentate creatoare de modă care şi-au unit forţele şi talentul pentru a scrie o frumoasă poveste de succes? “Probabil că am mai fost confundate pe la evenimente de modă, avem aceeaşi tunsoare și chiar numele ni se aseamănă” – spun cele două fete. “Valorile similare, pasiunea pentru fashion, colecţiile şi poveștile de succes ale fiecăreia, realizările în domeniul designului vestimentar ne-au făcut să ne intersectăm de mai multe ori aşa încât, ne-am hotărât să lucrăm împreună în acelaşi atelier”.

“Ocru Studio” și “Shoodies” și-au unit forțele în noul spaţiu unde se află atât atelierul de creaţie, cât şi un show-room cochet, unde te simţi ca acasă.

Carina Iasmina Bălan a absolvit în Liceul de Arte Plastice şi“Facultatea de Arte si Design din Timişoara, dar cei doi ani de Masterat (2019-2021) i-a dedicat Sculpturii, o altă specialitate de care se simte atrasă.

Originară din Constanţa, Corina Florența Mocanu a absolvit Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” din oraş, dar pentru a se perfecţiona în domeniul designului, a poposit la Timişoara, unde a urmat cursurile Facultăţii de Design din cadrul Universităţii “Tibiscus”. Şi-a lansat propriul brand, “Shoodies” din nevoia de a crea, cităm, “piese vestimentare etice și de a reda unor textile care au avut deja un ciclu de viață o nouă poveste”. De pildă, draperiile second-hand își continuă povestea prin Corina, care le oferă încă o șansă, transformandu-le în haine. Materialele naturale, viu colorate, cu imprimeuri care mai de care mai speciale, sunt transformate de Corina în piese vestimentare versatile, cu croieli minimaliste care dau celei care le poartă o alură proaspătă,unică și contemporană.

Less clothes, many outfits!„ / ”Mai puține haine, mai multe ținute!”

Acesta a fost motto-ul şi deviza celor două creatoare de modă care au pornit împruenă la drum. “<Ocru Studio> a venit ca o completare a propriei personalități” – spunea Carina Iasmina Bălan. “Moda a jucat un rol foarte important pentru mine de-a lungul timpului, iar din nevoia de a-mi crea propria garderobă care să fie potrivită activităților zilnice a dus treptat spre ceea ce înseamnă astăzi <Ocru>. Interesată de felul în care aș putea adapta acest domeniu într-o manieră prietenoasă cu mediul înconjurător, dar și pentru comunitatea din care fac parte am ales să caut soluții cât mai potrivite pentru orice siluetă, lucrând cu materiale recuperate de tip <deadstock>. Conceptul de bază este <less clothes, many outfits> căutând mereu soluții de a purta o piesă în cât mai multe feluri, la cele mai diverse ocazii și situații. Tiparele sunt gândite astfel încât să poată fi ajustate în funcție de nevoie, iar hainele create de mine sunt onesize sau oversize, potrivite pentru majoritatea mărimilor”.

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stanislav Pescu