CATENA susține Caravana Les Films de Cannes 2020

Weekend cu filme de pe croazetă aduse de Caravana Les Films de Cannes à Snagov

Cu dor de filme și povești ”spuse” în aer liber pe marele ecran, ediția a III-a a Caravanei Les Films de Cannes, un proiect susținut prin tradiție de CATENA își începe călătoria în weekend-ul 8-9 august la cinematograful în aer liber de la Event Park Snagov, primul spațiu în aer liber pentru evenimente desfășurate în condiții de maximă siguranță adaptate contextului actual. Caravana Les Films de Cannes à Snagov invită publicul la un week-end cu povești de despre prietenie și fericire cu ”Matthias et Maxime”, de Xavier Dolan și Little Joe, regizat de Jessica Hausner.

SENSO TV este partner media al evenimentului.

Cinema în aer liber pe 8 și 9 august la Snagov

Așadar, cel mai prestigios și mediatizat festival de film din lume, Festivalul de la Cannes, ce a ajuns la peste 70 de ediții de succes, vine la Snagov cu o Caravană a filmelor de pe croazetă! Festivalul este recunoscut în lumea cinematografiei ca fiind cel care a promovat expresia artistică liberă prin intermediul filmului, a susținut regizori inovatori și actori la început de drum.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

Sâmbătă, 8 august, de la ora 21:00 va rula ”Little Joe”, în regia Jessicăi Hausner, un film despre nevoia oamenilor de a fi fericiți. Cum atingi fericirea? Aflăm de la Alice, mamă singură și o foarte dedicată fitogeneticiană, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseții ei, ci și valorii terapeutice. Dacă e ținută la temperatura ideală, hrănită conform instrucțiunilor și dacă i se vorbește constant, planta își face fericit proprietarul. Deși politica internă a companiei o interzice, Alice își ia acasă un exemplar și i-l oferă cadou fiului ei, Joe. O botează împreună „Little Joe”. Dar pe măsură ce crește planta, cresc și suspiciunile lui Alice că noua sa creație nu e chiar atât de inofensivă pe cât o sugerează numele de alint.

”Little Joe” a primit la Cannes Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, acordat actriței Emily Beecham.

Duminică, pe 9 august, tot de la ora 21:00 va fi proiectat un film despre maturizarea la vârsta 30 de ani, un portret al unor prieteni ale căror vieți nu vor mai fi la fel după evenimentele petrecute în acea vară. ”Matthias et Maxime” este un film al regizorului Xavier Dolan despre un grup de prieteni. Unul este Maxime (interpretat chiar de regizor), ale cărui planuri de carieră au fost zădărnicite de grija pe care a trebuit să i-o acorde mamei sale bolnave (Anne Dorval). După câteva certuri ireconciliabile cu aceasta, Max decide să călătorească în Australia și să-și lase mama în grija mătușii. În același timp, cercul său de prieteni este afectat de plecarea lui Max. Lucrurile se schimbă când sora unuia dintre prietenii grupului, filmează un scurtmetraj și-i convinge pe Matthias și Maxime să fie actorii principali.

Caravana Les Films de Cannes, un proiect susținut de CATENA dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai apreciate și recente filme, prezentate sau premiate la Festivalul de la Cannes. Caravana duce mai departe demersul inițiat de festivalul Les Films de Cannes à Bucarest de a se extinde festivalul în țară și de a readuce în atenția publicului experiența de a merge la film.