DTO Rally Team, echipă susţinută de Catena, gata de start la Tess Rally Brașov

Vicecampioană Națională în 2020, DTO Rally debutează oficial în noul sezon de raliuri la o cursă cu adevărat specială. Echipa argeșeană, susţinută de Catena, va lua startul în acest weekend la Tess Rally Brașov 2021 (26-27 martie), cursă ce face parte din Campionatul Național de Raliuri 2021.

Cu probe speciale noi în zona Făgăraș, programul include celebrele treceri pe „Poiană”, traseu de legendă al raliurilor din România, dar și parcurgerea drumului dintre Săcele și Muntele Roșu, o adevărată provocare pentru echipaje.

DTO Rally Team a pregătit cu seriozitate startul în anul competițional 2021, toate mașinile de concurs fiind revizuite și având parte de îmbunătățiri în pauza dintre sezoane.

Echipajele au vești interesante pentru fanii motorsport-ului, cu schimbări majore în ceea ce privește autoturismele de competiție.

Principala noutate o reprezintă trecerea echipajului Eugen Cărăgui – Robert Fus la comenzile unei mașini de clasa RC2. După mai multe sezoane de luptă cu un Peugeot 208 R2, cei doi vor concura anul acesta pe un Peugeot 208 R5 folosit în anii precedenți de către pilotul Cristi Dolofan.

„Sunt nerăbdător să revin în mașina de curse după o pauză destul de lungă. Din păcate, timpul nu mi-a permis să acumulez suficientă experiență la bordul noii mașini, dar pot spune că mi-a lăsat o impresie foarte bună după primii kilometri parcurși la sesiunea de teste. Mașina este prietenoasă, cred că tracțiunea integrală este pe placul meu, așa încât vom folosi cursa de la Brașov pentru acomodare, într-un raliu care va fi foarte dificil” – a spus Eugen Cărăgui.

Bogdan și Delia Năstase vor continua la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO și în 2021, obiectivul principal fiind titlul suprem la Clasa 11. Mașina de concurs a fost „reconstruită” total în garajele DTO Rally, așa încât echipajul va porni în forță pe probele speciale de la Brașov. „Vreau să mulțumesc echipei tehnice pentru mașina pusă la dispoziție. Am apucat să parcurgem câțiva kilometri la teste, unde am găsit un setup optim, cu care sunt sigur că vom putea emite pretenții la un loc cât mai sus în clasamentul Open” – a spus pilotul Bogdan Năstase.

DTO Rally dezvoltă zona de Rally Rent & Service în 2021

Echipa argeșeană se va concentra în 2021 pe „viteza” a trei piloți: Cristi Dolofan (Citroen C3 Rally2), Eugen Cărăgui (Peugeot 208 R5) și Bogdan Năstase (Mitsubishi Lancer EVO).

DTO Rally își extinde zona de Rally Rent&Service în 2021, un domeniu unde echipa a pus bazele unor colaborări de lungă durată. Pentru acest an, noi echipaje au apelat la serviciile echipei tehnice argeșene pentru închirierea, pregătirea și revizuirea mașinilor de concurs în garajele DTO Rally. De exemplu, pilotul Adrian Grigore a ales și în acest sezon serviciile echipei pentru performanțele pe care și le propune în acest an.

„Colaborarea cu Adrian Grigore va continua și în 2021, urmând a-i pune la dispoziție Mitsubishi-ul Lancer EVO 9 în specificație de grupa N, clasa RC2N” – a spus Traian Pavel, managerul DTO Rally. „Această continuitate ne face să credem că serviciile pe care le oferim sunt unele de TOP pentru motorsportul românesc, iar faptul că anul trecut mașinile noastre nu au suferit niciun abandon tehnic nu a fost o întâmplare”.

„Sunt bucuros că vom continua în aceeași formulă. Titlul de vicecampion obținut sezonul trecut alături de Andrei Papa se datorează și echipei DTO Rally. Au pregătit exemplar mașina, iar asta ne-a dat încredere la fiecare etapă. Ne axăm pe prietenie și încredere, iar asta face ca lucrurile să funcționeze foarte bine, motiv pentru care le mulțumesc și asigur echipa că vom urma în direcția pe care am trasat-o împreună” – a spus Adrian Grigore, care va concura cu modelul EVO pregătit de către DTO Rally.

În plus, Costi Tudose, un tânăr debutant din Campionatul Național de Raliuri, se alătură echipei în 2021. DTO Rally îi va oferi un ”pachet” complet de competitivitate: o Dacia Sandero cu care pilotul se va lupta pentru un loc în fruntea Cupei Dacia, asistență tehnică și logistică, dar și tot suportul și experiența echipei.

Și în sezonul 2021, grupul Fildas-Catena este alături de echipajele DTO Rally Team.

CATENA susține campionii!