Echipa DTO Rally Team, susţinută de Catena, este vicecampioană naţională!

DTO Rally Team, echipă susţinută de Catena, este noua vicecampioană naţională, în Campionatul Național de Raliuri 2020. DTO Rally Team a dat încă o dată dovadă de motivație, determinare și concentrare, astfel încât obiectivul stabilit la începutul anului a fost atins.

Finalul de sezon a fost unul foarte disputat pentru DTO Rally Team, gruparea argeșeană luptând să devină vicecampioană în clasamentul echipelor în acest an. Cele trei echipaje care au punctat pentru DTO Rally Team au avut parte de evoluții excelente pe macadamul din Moldova, acumulând punctele necesare pentru ca echipa să ocupe locul secund la finalul sezonului 2020. Cu cinci etape programate începând cu luna iunie, prima fiind Raliul Argeşului Catena, Campionatul Național de Raliuri 2020 a programat ultima cursă a sezonului competițional în Moldova. Raliul Moldovei a avut loc pe 12 probe speciale de macadam în zona Moinești și cea a Bacăului, diversitatea traseului de concurs, dificultatea din prima zi și condițiile schimbătoare de vreme din cea de-a doua zi, reprezentând principalele provocări pentru toate echipajele.

Cu o evoluție constantă, Cristi Dolofan și Petre Tobă au dus o luptă strânsă pentru podium în clasamentul general FIA. În a doua zi de concurs, echipajul DTO Rally Team a crescut ritmul pe probele dificile și alunecoase de lângă Bacău și s-a apropiat la doar 1,6 secunde de primul podium general din carieră. Duelul a continuat și pe „proba-spectacol” de pe circuitul SpeedPark, unde echipajul a făcut show, terminând competiția pe locul 4 în clasamentul general FIA și cel al clasei RC2. „Suntem foarte mulțumiți de rezultat, la finalul unui raliu frumos. Mi-a plăcut mult această etapă și sunt fericit pentru ritmul pe care l-am avut în a doua zi de concurs, dar și pentru rezultatele echipei în acest sezon”, a spus Cristi Dolofan.

După victoria de la Transilvania Rally, Bogdan și Delia Năstase aveau în plan același rezultat și pe probele de macadam din județul Bacău. Cu un start în forță, cei doi nu doar că s-au instalat la conducerea clasei NAT11, dar au și obținut timpi excelenţi pentru podiumul clasamentului OPEN. Bogdan și Delia s-au impus în cadrul clasei și au ocupat locul trei în clasamentul OPEN, cel care include toate echipajele participante în raliu.

„Am avut un ritm susținut și în creștere, lucru care ne-a adus cea mai bună clasare a noastră de până acum: locul 3 în clasamentul general open, locul 1 la clasă cu un avans considerabil, dar și locul 2 la echipe!”, a spus Bogdan Năstase la finalul Raliului Moldovei.

Cu două titluri în joc la Raliul Moldovei, dar și presiunea rezultatului care să ajute echipa, echipajul Raul Badiu – Rareș Fetean a avut un parcurs foarte bun în Moldova. După ce s-au instalat la conducerea Cupei Dacia în prima zi de concurs, cei doi au avut probleme tehnice care au fost rezolvate. În a doua zi de concurs, au crescut ritmul și au recuperat timpi preţioşi în cadrul clasei RC5. La finalul raliului, cei doi coechipieri s-au impus în Cupa Dacia și au ocupat locul secund în clasamentul clasei. „Am reușit să câștigăm cele două titluri și am ajutat echipa să ocupe locul secund la final de an. Ne-am îndeplinit toate obiectivele în acest sezon și suntem foarte mulțumiți de parcursul nostru”, a declarat Raul Badiu.

La finalul sezonului, DTO Rally Team a obținut locul II în clasamentul echipelor, acolo unde șapte grupări au luat startul de-a lungul celor șase etape programate în 2020. Cristi Dolofan și Petre Tobă s-au clasat pe locul IV în cadrul clasei RC2, în timp ce Eugen Cărăgui și Robert Fus au ocupat aceeași poziție în clasamentul RC4. Raul Badiu și Rareș Fetean sunt campioni ai Cupei Dacia și ai clasei RC5, în timp ce Dorin Banciu și Ioana Stan au încheiat anul 2020 pe cea de-a treia treaptă a podiumului clasei NAT11, acolo unde Bogdan și Delia Năstase s-au clasat pe locul patru.

Catena susţine campionii!

Urăm succes membrilor echipei DTO Rally Team în sezonul viitor al Campionatului Naţional de Raliuri!