Festivalului International de Teatru pentru Copii

La Sala Rapsodia a Teatrului „Ion Creanga“ a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti“. Ca si in anii anteriori, evenimentul isi propune sa stimuleze schimburile culturale dintre Romania si alte tari si sa promoveze importanta educatiei prin intermediul artei.

„Fara indoiala, publicul format din copii este cel mai sincer, mai generos, mai participativ, solidar cu personajele purtatoare de mesaje etice si morale valoroase. Avem imensa bucurie de a trai in compania acestei lumi, a entuziasmului si a increderii in adevar“ – spus regizorul Cornel Todea, directorul festivalului.

Trupe din 1o tari au evoluat anul acesta la Bucuresti la invitatia Teatrului „Ion Creanga“: Polonia, Germania, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Israel, Ungaria, Polonia, Spania si Austria. Personaje de poveste, decoruri inedite, studio foto, spectacole interactive si non-verbale au fost prgatite special pentru cei care inca mai cred intr-o lume mai buna, in povesti cu printi, zane si magie.

Romania s-a prezentat in festival cu spectacolele Teatrului “Ion Creanga” – “Alba ca Zapada si cei 7 pitici”, „In gradina va poftim, ca-i vremea sa povestim”, „Un desen, o floare, o mare sarbatoare” (spectacol interactiv), „Carolina si poneiul” si „Noapte buna, Domnule Marti” (spectacole lectura), „Un lup, o capra si trei iezi”, „Seminte-Semi” si „Razboiul bucatelor”, respectiv „Lupul si cei trei purcelusi” (Teatrul Muncipal Baia Mare).

Oana Georgescu