Se apropie startul Campionatului Național Women Rally București, eveniment susţinut de Catena

Campionatul Național Women Rally-Bosch Car Service va avea loc în premieră la București, în perioada 21-22 august 2020. Zeci de doamne și domnișoare, pasionate de automobilism, se vor întrece pe circuitul special amenajat la Arena Națională.

Catena este partener gold al evenimentului, continuând astfel tradiţia de a susţine manifestări sportive şi culturale de anvergură. Vineri, 21 august, cele 63 de mașini înscrise în concurs vor defila la startul festiv programat pentru ora 19:00. Apoi, concurentele vor parcurge pe jos traseul de la Arena Națională pentru prima serie de recunoașteri, care le va ajuta să fie cât mai rapide în concursul de a doua zi. Sâmbătă, 22 august, începând cu ora 10:00 vor avea loc cele două manșe cronometrate, în baza cărora se vor stabili podiumurile pentru cele 5 clase. Festivitatea de premiere va avea loc tot la Arena Națională, la ora 17:00, imediat după terminarea concursului și afișarea rezultatelor finale. La start va fi prezentă Ramona Rusu, pilot de drift și raliu, căreia i se alătură echipajul format din Roxana Bulugioiu Ciuhulescu și Renatta Stepanov, două dintre promotoarele automobilismului românesc.

„Ne bucurăm să fim iarăși împreună într-o mașină. Nu am mai făcut asta de multă vreme și este pentru prima dată când mergem la un eveniment care se desfășoară integral pe asfalt. Ne așteptăm să fie două zile distractive, în care să ne bucurăm toate de pasiunea pentru automotive. Concurentelor le transmitem să fie prudente, să se bucure de acest prilej și să se distreze. Doamnelor, let’s drive!”, a declarat Roxana Ciuhulescu.

Clasa 4 dedicată vehiculelor electrice, înființată în acest an, a atras la start 9 concurente, iar în deschiderea manșei vor evolua la bordul unui BMW i3 „ambasadoarele” Mihaela Beldie Dobranici (medic medicină sportivă și copilot de raliuri) și Cătălina Ponor (gimnastă, multiplă medaliată olimpică), un echipaj de excepție pentru sportul românesc, care promovează conceptul Women Rally încă din 2019. În premieră în acest an, Clasa 5 este dedicată mașinilor modificate sau deținătoarelor de licență de pilot. Le vom putea urmări la București pe Ligia Barbu (Renault Clio modificat), Anca Raluca Grigorescu (Audi TT, pilot ACR), Dana Covalschi (pilot Autoslalom&Time Attack), dar și pe junioara Alexandra Teslovan, care, la numai 14 ani concurează ca pilot în Campionatele Naționale de Time Attack și Super Slalom. În deschiderea concursului va evolua și Cristiana Oprea, pilot de raliu și fondatoarea „Femei în Motorsport”, care se va afla de data aceasta la volanului mașinii Dacia Sandero, cu care concurează în Campionatul Național de Raliuri. În calitate de „ambasador” Women Rally, ea le va împărtăși concurentelor noțiuni de pilotaj și la va da sfaturi de conducere defensivă.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Savu Racing și echipa Women Rally şi se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Automobil Clubului Român, prin programul Women in Motorsport.

CATENA susține campionii!