4 decenii de apiterapie romaneasca

Institutul de Cercetari Apicole a fost gazda prezentarii de catre directorul Cristina Mateescu, Doctor in Biochimie si de Ing.Ioan Fetea, Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania a temelor "4 decenii de apiterapie romaneasca" si "Date privind apicultura la nivel national, apicultura conventionala si ecologica. Productie, consum, structura, programe de finantare, institutii de profil", urmata de deplasarea la stupina Baneasa.

Sub titulatura “Apicultura – intre teorie si practica”, dr.ing. Siceanu Adrian a facut chiar in mijlocul stupilor o prezentare a biologiei familiei de albine si a principalelor tehnologii de obtinere a produselor apicole sau ale stupului (miere, polen, propolis, laptisor de matca, venin de albine, apilarnil), precum si a matcilor selectionate din rasa Apis meliifera carpatica. Detalii despre viata coloniei de albine (biologie, selectie, tehnici de productie), problemele si provocarile in apicultura, polenizarea si flora mellifera, despre patologia si sanatatea familiilor de albine si a produselor stupului pentru sanatate (apiterapie) s-au numarat printre subiectele extrem de interesante abordate de redutabilii specialisti romani in apicultura.

In fiecare an, Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania impreuna cu Institutul National de Cercetare in Apicultura si Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania – ACA Romania organizeaza Targul National al Mierii. Anul acesta, va avea loc in perioada 3–5 septembrie la Bucuresti.

Oana Georgescu