Alaturi de Coco Popescu

Pentru cei care o cunosc pe Crina Imola Popescu (Coco), dar si pentru cei care nu o cunosc, trebuie spus ca adolescenta in varsta de 17 ani reprezinta o generatie de tineri cu care merita sa ne mandrim, in ciuda lamentarilor din ultima vreme privind tinerii de astazi.

Alpinista nascuta la Bucuresti (dar locuind acum cu parintii si sora in Rasnov) are un palmares deosebit de bogat, din care se detaseaza primirea certificarii de la World Records Academy pentru ascensiunea (in premiera!) a Muntelui Sidley – cel mai inalt varf vulcanic din Antarctica, parte a circuitului Seven Volcanoes, circuit al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent. Reusita Crinei Coco Popescu a fost desemnata de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada cea mai valoroasa realizare feminina in alpinismul de altitudine in 2011.

Coco si-a inscris astfel numele printre sportivii de valoare ai Romaniei prezenti in Cartea Recordurilor: Constantina Dita, Nadia Comaneci, Helmuth Duckadam. Crina Coco Popescu are in palmares sapte recorduri mondiale de varsta si doua europene. Este maestra a sportului de la 14 ani.