Accesorii si incaltaminte pentru 2015, colectiile Lagoon si From M with love

Printre cele mai asteptate propuneri ale anului sunt cele rezervate accesoriilor si mai ales modelelor de incaltaminte care fac…legea in oricare aparitie pe podiumul de prezentare, dar si in viata de zi cu zi. Sunt ”carti de vizita” peste care nimeni nu poate trece, incaltamintea reprezentand punctul forte intr-o tinuta !

Baietii, asii designului de incaltaminte

Talente remarcabile si debordand de imaginatie, designerii barbati se afirma tot mai des in domeniul incaltamintei, mai ales cand aceasta este destinata femeilor. Astfel, la FashionTV Winter Festival de la Brasov, creatorul Eugen Olteanu a prezentat cea mai noua colectie a sa, Lagoon, relizata sub umbrela brand-ului Geno Del Tu. Este o colectie excentrica realizata din materiale precum piei de serpi exotici sau piele de ponei, accesorizate cu insertii metalice aurii si cu culori specifice sezonului primavara-vara 2015. Creatiile Lagoon de la Geno Del Tu by Eugen Olteanu subliniaza personalitatea puternica si rafinamentul a femeilor care le incalta.
Premiati anul trecut in cadrul festivalului Bucharest Fashion Week cu titlul de Cei mai buni creatori de pantofi, designerii brand-ului Mineli, Ionut Glavan si George Stefanescu au prezentat tot la FashionTV Winter Festival colectia From M with love. Culorile vii in diferite texturi de piele, aplicatiile si tocurile excentrice definesc stilul Mineli. Remarcabil este si faptul ca aceasta colectie a fost prezentata de cei doi designeri la Pure London (8 – 10 februarie) si la Micam Shoe Milano (15 – 18 februarie), dar si la New York Fashion Week 2015, alaturi de colectia designerului Dorin Negrau.

Tenditele anului la nivel mondial

Pentru ca inca este suveran sezonul rece, propunerile lansate la nivel mondial de marii designeri sunt: tocurile subtiri si inalte, modelele sofisticate, ingenioase, fabuloase. Astfel, Altuzarra este brand-ul care a impus tocurile subtiri si inalte, cei de la Miu Miu pledeaza pentru constructiile metalice, iar Donna Karan pentru inovatii sic, legaturi din piele tip bareta sau snururi in jurul gleznei.
Si totusi, confortul si simplitatea caracterizeaza tendintele acestui sezon in materie de incaltaminte, si anume: sandale cu barete, modele simple sau cu un design sofisticat, dar foarte colorate si pantofi indrazneti in culori tari, cu paiete, margele, dantela, piese transparente, pene sau alte elemente de décor. Imensa diversitate de culori folosita pentru crearea unor astfel de modele face accesibil orice model.
Pantofii sport, confortabili si cool, nu lipsesc din propunerile pentru primavara/vara 2015, asemeni pantofilor cu platforma, a franjurilor, penelor extravagante (Oscar de la Renta sau Dries Van Noten) si accentelor de blana care impodobesc si innobileaza o sanda eleganta sau a sandalelor-gladiator cu multe curele sau cu detalii fermoar. Modelele de animale si pielea de reptila reprezinta cea mai puternica tendinta pentru acest sezon Sandalele cu toc inalt si cu imprimeu leopard de la Nina Ricci, platformele din piele de sarpe by Roberto Cavalli, balerinii clasici din piele de crocodil marca Ralph Lauren, desenele chic de la ”Gucci”, sau pantofii plini de farmec ai lui Jason Wu, se alatura si sustin din plin interpretarile creative, glam, propuse pentru 2015 de Givenchy, Stella McCartney, Emporio Armani sau Alexander McQueen
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu