Temple Invisible si Monochrome, propuneri pentru sezonul 2015

Doua dintre propunerile pentru sezonul estival 2015 ni le prezinta tinerele si talentatele Bianca Popp si Mirela Fraser, designeri vestimentari care au creat special colectiile ”Temple Invisible” (accesorii: Musette) si ”Monochrome”.

Colectia Temple Invisible…

…este inspirata de viziunea asupra viitorului apropiat si departat in care totul este simplificat la maximum, iar spiritualitatea are o valoare inalta, intrinseca. Designerul Bianca Popp a prezentat-o in premiera la Paris Fashion Week, in luna martie 2015 si a fost reinterpretata special pentru defilarea din mai. Nonculoarea dominanta a fost negrul, iar taieturile fiecarei tinute au fost simple, cu linii geometrice. Incaltamintea poarta semnatura Musette. Credem ca merita sa ii dam cuvantul Biancai Popp (a absolvit Master-ul la Institutul Marangoni din Milano) care afirma ca face haine pentru fetele de orice varsta care nu vor sa se intalneasca cu alte fete imbracate de fel in nici o circumstanta, pentru fetele care urasc uniformele, pentru fetele care continua sa creada ca ele sunt altfel decat restul lumii, pentru fetele care nu si-au dorit niciodata sa semene cu altcineva in afara de prietena lor imaginara si invizibila restului lumii. Fac haine pentru fete ca mine.. asa cum as vrea sa fiu. sau, parafrazand un celebru film motivational si profund lacrimogen fac haine for the girl I want to be, for the girl I almost am.

Colectia Monochrome…

…a designerului Mirela Fraser se bazeaza pe dualitatea alb – negru si pe modul in care cele doua nuante se exclud si se completeaza reciproc. Monochrome este o colectie Ready To Wear inspirata de simplitatea si modernismul camasii albe si confortul pantalonului negru, toate innobilate de bijuteriile vintage marca V for Vintage. Vedetele colectiei au fost insa mastile create si realizate in propriul atelier de creatie al Mirelei Fraser care si-a inceput cariera creand costume pentru film. Designer al brand-ului FeMale, Mirela colaboreaza si cu platforme de moda precum Molecule F, DesignerCraft sau Tuxedo Confessions concept store-uri online prin intermediul carora prezinta si vinde colectii inedite si exclusiviste
Realizator: Oana Georgescu