Anca Miron – Fill In The Blank Bucharest

Debutul tanarului designerul vestimentar Anca Miron fost un performance prin care a transpuns in miscari de dans contemporan primul sau proiect intitulat "9 lucruri in care cred". Un proiect la care a colaborat cu artisti din mai multe zone: fotografie, proiectii, dans contemporan, poezie si… stari in scris, grafica si actorie.

In 2012 a lansat un alt proiect artistic, in colaborare cu artistii vizuali Claudiu Popescu si Bogdan Catalin Cazacioc, cu stilistul Mirela Petre, make-up artistul Diana Ionescu si altii. Acesta a fost finalizat prin fotografii “inscenate”, prin care si-a lansat colectia multifunctionala “Fill in the Blank”.

Hainele create de Anca Miron sunt multifunctionale, majoritatea au doua fete si pot fi purtate in mai multe feluri. Iti dau libertatea sa te joci, chiar daca faci lucrurile serios, sa te exprimi, si sa iti creezi tinuta de fiecare data altfel. Este adepta lucrurilor practice si de calitate, incurajeaza consumul constient si nu iroseste resursele. “N-ai cum sa treci de vitrina asta si sa nu te intorci. Pasul unu, pasul doi, trei, repede, m-am oprit si m-am intors! In reluare… Adica lent, si cu spatele. La apus de soare, ma uitam cu gura cascata la oglinzile argintii si la tocurile lucioase aliniate culoare dupa culoare… E de poza – am zis-o cu voce tare”.

Asa a inceput primul episod “Reluare la vitrina” al colectiei “Fill In The Blank”. O colectie de haine de culoare alba, care a fost si este construita treptat, tinuta cu tinuta, sub privirile publicului. Colectia a pornit de la ideea unei foi albe de hartie pe care designerul a intervenit cu forma, culoare si mesaj. In fiecare saptamana este dezvaluit cate un outfit, purtat de fiecare data de un alt personaj mai mult sau mai putin cunoscut din Bucuresti intr-un anumit loc. Au urmat alte episoade vestimentare cu povesti din Bucurestii de alta data la fel de interesante si de incitante, colectii intitulate “Inotul”, “Goblen” si “Urmuza”.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu