Bijuterie de autor – Ana Wagner

Focus Designer la cea de - a VII - a editie a Targului de Bijuterie Contemporana Autor a fost Ana Wagner. Evenimentul s-a desfasurat la Sala Dalles din Bucuresti.

Focus Designer este o sectiune speciala in cadrul targului de bijuterie contemporana Autor in care un designer cunoscut este invitat sa aiba o prezentare intr-un format extins fata de cel normal.
La Targul Autor, Ana Wagner a lansat o noua colectie spectaculoasa de bijuterii – “Gradina cu giuvaiere” si a facut vizitatorilor o demonstratie live de arta a picturii manuale pe portelan.

Prin colectia de bijuterii “Gradina cu giuvaiere” artista doreste o apropiere mai intima a creatiilor casei Wagner de public, printr-o formula a elegantei. In cadrul Targului AUTOR, Ana Wagner ne va invita sa descoperim povesti spuse pe portelan cu gradini paradisiace si peisaje fantastice, armonizate ca ritm si proportii cu monturile fine de argint sau aur si cu cromatica rafinata a pietrelor. Piesele din noua colectie “Gradina cu giuvaiere” sunt mici comori de arta, lucrate manual cu pasiune in atelierul de creatie Wagner, ce pot fi transmise din generatie in generatie.

Ana Wagner este creatoarea marcii « Wagner – arte frumoase si povesti ». Conduce o echipa de 5 artisti, absolventi de Arte Frumoase. Este absolventa a Academiei de Arte Plastice din Bucuresti si a urmat cursuri de specializare in domeniul gravurii si al picturii pe portelan in Budapesta si Barcelona, respectiv in Paris. A studiat in detaliu tehnica picturii pe portelan peste glazura la manufacturile de portelan de la Sevres si Limoges prin vizite repetate in muzeele si atelierele de creatie ale acestor faimosi producatori de portelan. Ana Wagner a avut expozitii personale si de grup atat in Romania cat si in orase ale Europei. In cateva din aceste evenimente, a colaborat sau a avut ca parteneri, marci de renume mondial.