Bucharest Fashion Week 2013

Iunie 2013. Doua zile pline...Fete frumoase, vesminte pretioase, rochii cusute manual cu insertii de dantela, broderii, pietre pretioase. Pe alese, dupa gust, dupa excentricitatea si nonconformismul fiecaruia. Colectii in culori inspirate din natura, natura generoasa in inspiratie cu fiecare designer. Am ales cateva colectii romanesti, ale designerilor Nausica si Maria Simion. Aflate cumva la extreme, una vorbeste despre eleganta, cealalta despre indrazneala. Totusi, amandoua intind mana feminitatii si frumusetii, uneori ascunsa, alterori dezvaluita cu mult curaj.

Alti doi designeri, italieni, Luigi Gaglione si Tina Arena, au creat colectii inspirate deopotriva de pamantul lor natal dar si de frumusetea pe care au gasit-o pe pamantul romanesc. In timp ce Gaglione pare coplesit de gratia si frumusetea romancelor, Tina Arena gaseste ca prea usor acestea isi dezgolesc trupul , aratandu-si deodata toti nurii.

Cateva sfaturi pertinente de la acesti designeri, care ne vor ajuta sa ne alegem culorile, vesmintele, in functie de personalitatea noastra. Dar si cum sa le purtam astfel incat sa nu ne dezvaluim dintr-odata toate misterele, sa ne acoperim sau sa ne descoperim trupul astfel incat sa-i punem in valoare frumusetea. Dar sa fim mereu atente si la frumusetea ascunsa, cea a sufletului, care si ea are nevoie sa fie exprimata…Cum o facem, depinde numai de noi. Designerii ne ofera solutii de culoare si trend, putem alege orice ne vine bine si se potriveste “frumusetii noastre unice si irepetabile” (Luigi Gaglione, designer vestimentar)

Acest material va este oferit de Catena
Realizator: Mihaela Moldoveanu