Business pe roti de tren

O drezina vine pe sine de tren si se opreste la masa noastra: Sinaia. Noi compostam un bilet (pardon, am vrut sa zic comandam ceva de baut – n.r.) cu ajutorul clestelui de conductor de tren de pe masa, apasam un buton si drezina pleaca.

Pana mai discutam ceva, o garnitura de tren cu o locomotiva de epoca, cu abur, trece pufaind pe langa noi. Nu opreste in gara Sinaia, fiindca nu e trenul pe care-l asteptam. Nu-i nimic! Un pic mai tarziu, o alta garnitura de tren, de asta data cu o locomotiva ultramoderna, trage la peronul nostrum. Pardon! Masa noastra. Ne-a adus doua cafele si doua sucuri. Nu va mirati! Suntem in baruletul La trenulete din Bucuresti, unde universul copilarie, populat cu trenulete, arta de a face machete feroviare si stiinta inginereasca si-au dat mana intr-o afacere derivata dintr-un hobby: pasiunea pentru trenuri.

Este unicat in Romania si din cate am aflat de la proprietarul barului, Mihai Craciun, este unicat si in Europa. Clientii sunt atat de incantati incat Mihai se gandeste sa dezvolte aceasta afacere.