Ce vor purta barbatii in 2015

Cea de a XXII-a editie a festivalului dedicat modei romanesti Bucharest Fashion Week, un eveniment independent al carui obiectiv principal este acela de a promova industria modei din Romania a adus in prim-plan si colectii dedicate in exclusivitate barbatilor. Au starnit ropote de aplauze prezentarile colectiilor de sezon Hardcore Fashion by Laurentiu Dobre si Harmont&Blaine, binecunoscutul brand italian.

Nonconformismul si curajul tineretii…

Laurentu Dobre a facut furori in lumea fashion-ului, fiind considerat unul dintre cei mai nonconformisti si talentati tineri designeri din Romania. Fondator al brand-ului Hardcore Fashion, ascensiunea lui Laurentiu Dobre in lumea modei a fost extrem de rapida. Tinutele pe care talentatul designer originar din Focsani le creaza sunt la mare cautare in randul tinerilor. Inclinatiile artistice si studiile de specialitate in materie de arte plastice au facut acest proiect, Hardcore Fashion, posibil. Atuurile mele? Imaginatia in realizarea unei linii vestimentare masculine noi si de impact pe piata din Romania – spunea cel care a prezentat la BFW colectia pentru primavara si vara lui 2015.

…si clasic-ul irezistibil

Binecunoscutul brand Harmont&Blaine (Italia) a prezentat pe catwalk-ul de la Bucharest Fashion Week colectia toamna – iarna 2014 – 2015. Fiecare dintre tinute au alcatuit o colectie inspirata de traditia rurala italiana in culori tipice de sezon. Creatiile H&B Menswear se disting prin creativitate si atentia la detalii, surprinzatoare, care denatureaza clasicul cu pete de culoare luminoase, patch-uri personalizate si efectele brute de fire imprimate si suprafete rustice. Cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor Romanian Fashion Awards, unde au fost premiati designerii si specialistii din industria modei romanesti, casele de moda cu realizari notabile in 2014, vedetele fashion-icon si jurnalistii din presa de specialitate, Harmont&Blaine a fost distins Premiul pentru cel mai vandut brand.
Bucharest Fashion Week, cel mai important festival de moda din sud-estul Europei, este evenimentul care a monopolizat din nou atentia tuturor la sfarsitul lui 2014 si a adus in fata publicului din tara noastra si nu numai cele mai noi colectii ale peste 30 de designeri romani si internationali.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros