Colectia Rue des Trucs – debut la Gala Avanpremiere

"Hainele vorbesc intr-o forma proprie. Nu sunt un mesaj in sine, nu se incadreaza si nu definesc o tipologie aparte. Alegerea unei tinute este o alegere intima, ce nu poate fi justificata intotdeauna rational. Moda ca arta este expresia unei stari ce nu poate fi explicata altfel decat in forma artistica. In moda, utilitarismul este un pretext, iar povestea hainelor este povestea celor care le poarta".

Acesta este manifestul “Rue des Trucs” (“casual couture clothing” – haine pe care cumparandu-le, faci o investitie pe termen lung), adica debutul oficial in lumea modei al brand-ului lansat la inceputul anului 2010 la Iasi. Modele care au defilat la Gala AVANPREMIERE au fost realizate din materiale naturale (bumbac, matase, lana) pentru siluete relaxate, apropiate de lumea urbana. Colectia a fost inspirata de Tilda Swinton, actrita din filmul “I Am love” – “Io sono l’amore” (“Eu sunt Dragostea”, regia Luca Guadagnino), style-icon-ul care a purtat cu distinctie tinute Lanvin la Gala Premiilor OSCAR (designerul Antonella Cannarozzia fost nominalizata la categoria “Cele mai bune costume”).

“Tema colectiei este descoperirea frumusetii in simplitate, imbinand elemente de androginism si frumusete salbatica cu linii pure si detalii rafinate pana la minimalism. Stilizarea ilustreaza perfect aceasta idee prin trimiterea la dimorfismul si coarnele capriorilor”. Piesele au fost simplificate la maxim, fara detaliile care ar incarca nejustificat o tinuta, iar muzica (un colaj de 7 melodii “Sean Jay Dee”, manifeste ale muzicii fara artificii, saracita de acorduri si versuri inutile) a sustinut aceasta idee.

Oana Georgescu