Colectia Touareg 2014 – Liza Panait

De mai bine de douazeci de ani, creatoarea de moda Liza Panait nu lipseste in nici un sezon de pe ”podimul” modei romanesti, prezentarile colectiilor sale, de fiecare data avand alta tema, fiind cele mai asteptate evenimente de gen.

Liza Panait reuseste sa faca din fiecare colectie un veritabil fashionshow dedicat traditiilor strabune, diferitelor perioade din istorie, popoarelor nomade sau marilor valori ale artei si culturii romanesti. Propunerea sa pentru sezonul primara-vara 2014 este inspirata din misterioasa lume a triburilor de nomazi din Sahara si este dedicata in exclusivitate tuaregilor, cei mai bravi, mai demni si mai curajosi locuitori ai desertului.

Tuareg este o colecţie cu influenţe tribale, ce reprezintă unul din trend-urile principale din sezonul cald. Inspirată din costumaţia tuaregilor şi a beduinilor ca linie şi ca detalii cu motive tradiţionale rezultate din croi, detalii, picturi manuale sau broderii realizate în atelierele Liza Panait. Culori vii, albastru fiind vedetă, până la ţinute multicolore. Ţesături uşoare, fine şi plăcute la purtat – a spus binecunoscutul designer. Cu ajutorul celebrului Giovanni Kalenderian (Giovanni Photographer) creatoarea a realizat un shooting foto chiar in Dubai, in mijlocul Desertul Arabiei. Modele au fost Sarah din Australia, Masha din Ucraina, Ioana si Maria din Romania.

Prezentarea colectiei Touareg a Lizei Panait a fost ca de obicei un spectacol total, insotit de muzica live interpretata de Mara si de trupa Sensor. Aceasta a fost compusa special de Paul Ilea, liderul trupei. Culorile – vedeta au fost albastrul, turcoazul, auriul, negrul, rosul. Incaltamintea a fost realizata special pentru aceasta colecţie de Ana Parvan. Arta vestimentara, dar si ambientul i-au transportat pe toti cei prezenti intr-o calatorie initiatica in desertul Sahara. Un loc in care timpul si spatiul se contopesc si unde inspiratia, magia, lumea fantastica prin contur. Colectia Touareg spune povestea nomazilor deşerturilor. Nu numai din Sahara unde caravanele oamenilor albaştri străbat infinitul ars de soare, ci şi din deşerturile stăpânite de triburile noamde din Arabia sau Africa. O lume exotica, poate stranie pentru unii, dar fascinanta; o lume care nu a beneficiat de tehnologii moderne, dar s-a bucurat de ce iubeste cel mai mult: libertatea. Cand le-a fost pusa în pericol, ei au stiut sa lupte pentru pastrarea ei cu vitejie si pricepere, cu sabia, pumnalul si flinta, calare pe frumosii lor cai. Mandri si curajoai, traind intr-un mediu deloc prietenos, dar care are frumusetea lui, cu dunele nesfarsite ca valurile unei mari de aur si oaze cu apa cristalina ai palmieri exotici…. – a argumentat Liza Panait.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros