Colectii primavara – vara 2013

Anca si Silvia Negulescu, Iris Serban, Simona Semen, Natalia Vasiliev, Stefan Musca, Loredana Novotni si Carmen Chereches se numara déjà printre designerii care si-au prezentat cele mai noi creatii vestimentare destinate sezonului primavara - vara 2013.

Surorile Negulescu au prezentat colectia “Raven”, cu structuri complexe din piele naturala, nuante metalizate, dar si negru, cu materiale fluide care pun in evidenta silueta feminina si sofisticata. Creatoarea Iris Serban ne propune “Elements”, o colectie ce continua explorarea feminitatii, dura si fragila, romantica si masculina in acelasi timp..

Simona Semen a combinat in “Geometry of Soul” imprimeurile tibetane cu arhitectura metropolelor, suprapunerile cu volumele clare, umbrele cutelor cu transparentele, urbanul cu feminitatea. Designerul Natalia Vasiliev a abordat in cadrul colectiei „Dream of Florence” tema definirii si reevaluarii stilistice a unei altfel de eleganta. Stefan Musca este cel care abordeaza segmentul modei pentru barbati cu modele ce continua linia directoare a colectiei “Silence I”, predecesoarea actualei colectii. Culoarea dominanta este negrul, iar tinutele sunt simple, modern si au un efect vizual puternic.

Carmen Chereches a debutat cu colectia „Lost in dreams”, caracterizata de forme si structuri organice, iar Loredana Novotni a prezentat colectia „sacRED”, rosul fiind culoarea ce a dominat piesele cu originea in arta precolumbiana. “Prezentarea acestor colectii de sezon a dovedit ca moda romaneasca are designeri de valoare, o voce personala si un viitor cert. In plus, acest dialog al modei cu life-style-ul de sec XXI reprezinta esenta unui mod nou de a intelege lumea, dar si relatia estetica si spirituala a omului cu aceasta” – a spus criticul de moda Alin Galatescu,

Acest material va este oferit de Catena

Realizator: Oana Georgescu