Cosmina Englizian – Visul unei nopti de vara

Cea mai noua colectie a Cosminei Englizian, designerul care a intrat in Cartea Recordurilor cu spectaculoasa rochie realizata dintr-un numar impresionant de cristale Swarovski si perle s-a numit - cum altfel? – „Visul unei nopti de vara - A Midsummer Night’s Dream”. A fost un spectacol fara egal, cu decoruri speciale, cu multe flori, ramuri si frunze, cu muzica buna si cu lumini care au creat o atmosfera unica, de neuitat.

Rochiile de seara meticulos sculptate si cu despicaturi inalte si rochiile de mireasa de senzatie, sofisticate, cu un amestec de romantism si eleganta desavarsita, au fost realizate din voaluri de matase, tul, dantela Chantilly,organza, voal si accesorizate cu cristale Swarovski, cu pene diafane, perle si sclipiri de paiete. Negrul, albastrul electric, rosul, verdele, movul au fost culorile alese de Cosmina Englizian pentru aceasta colectie, o paleta cromatica vie completata de „explozii” de alb, ivoire, auriu, roz rosiatic, imprimeuri cu galben, orange si verde.

Mireasa „A Midsummer Night’s Dream” a fost desprinsa din poveste. Povestea unui fluture diafan, albastru, Crystal Butterfly… Au defilat pe podium si ne-au purtat intr-o lume de poveste, ca intr-un vis al unei nopti de vara. O poveste pe care va invitam sa o aflati acum, ascultand-o pe Cosmina Englizian si cunoscand-o la ea acasa, in atelierul de creatie si in show-room-ul ce-i poarta numele, devenit de multa vreme un brand national si international.

Mai ales ca, inca de la debut, in 2010, designerul a intrat oficial Guinness World Records pentru realizarea unei rochii de mireasa cu cele mai multe cristale Swarovski si perle. Pentru rochia record, “Crystal Dream”, un vis implinit al creatoarei, Cosmina Englizian a lucrat mai bine de 6 luni.

Cei 40 de metri de dantela au fost accesorizati cu peste 43.008 de cristale si cu 16.368 perle de la Swarovski. Rochia a fost expusa pe 11 februarie 2010, odata cu lansarea colectei de rochii de mireasa “White Dream Collection”. Pentru aceasta toamna, creatoarea pregateste o colectie “cum nu s-a mai vazut” in Romania si chiar in lume…

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros, arhiva personala

Acest material va este oferit de CATENA