Designerii viitorului – SELENIT

Galeria de arta contemporana si design Galateca a gazduit un eveniment de moda inedit, propus de studentii anului III, sectia Moda, UNARTE (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti), sub coordonarea lector univ. dr. Ioana Sanda Avram.

Lansarea colectiei Selenit este un eveniment care se inscrie în cadrul anului jubiliar 150 de Ani de Invatamant Superior de Arta.
Studentii UNARTE au propus un nou model de eveniment – lansarea de stare, care presupune prezentarea unei tendinte de moda într-o forma traita live, intr-un spatiu creat special ca sa inspire.
Desi Selenit este numele unei colectii de moda, acest concept a fost extins la nivel multisenzorial: eveniment, vestimentatie, un intreg areal cultural si o serie de instrumente ce tin de stilul de viata si de relatia tinerilor creativi cu lumea in care traiesc. Acest proiect a generat o adevarata comunitate creativa si s-a depus un efort considerabil in a antrena actori din toate domeniile culturale

Evenimentul a prezentat o stare in cea mai pura si autentica forma, o stare ce a constituit o sursa de inspiratie pe parcursul acestui proiect pentru initiatorii săi. Colectia vestimentara lansata, tine atat de cultura si arta, cat si de noi forme de exprimare, care ating toate simţurile. Proiectul Selenit propune o altfel de abordare a conceptului de eveniment de moda, in care, conform spuselor tinerilor si talentati studenti, arta, social media, stilul de viata, tehnologia si promovarea contribuie la experimentarea unei stari firesti a viitorului posibil.

Practic, publicul a putut participa si influenta direct procesul prin care se materializeaza o stare în viitor, dar si acest proiect colaborativ imaginat, organizat si creat de reprezentantii promotiei 2011 – 2014 a UNARTE, Sectia Moda/Design Vestimentar (Lector. Univ. Dr. Ioana Sanda Avram) pe care se cuvine sa ii amintim: Cozmin Amariutei, Arina Basarabeanu, Nicoleta Carp, Elena Cazacu, Ioana Ciocan, Andreea Ciungan, Alice Cocea, Paul Cojanu, Andreea Constantin Silviu Alex. Cristea, Lorena Dumitrasc, Maria Erdos Roxana Gatej, Madalina Ionita, Raluca Martinescu, Andrei Mortasifu, Razvan Olteanu, Sandra Petrusca, Maria Luisa Preoteasa, Marius Stan, Crina Stoica, Mihaela Stoica, Alexandra Simion.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu