Designerul Mihaela Glavan, masterand UNAB

Desi este unul dintre cei mai renumiti designeri de incaltaminte, cu o cariera si o notorietate in domeniu greu de egalat, Mihaela Glavan a ales sa isi desavarsesca studiile de specialitate la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Masterand 2012 al Departamentului de moda, Mihaela Glavan a absolvit ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale si si-a inceput cariera in anul 2003, la numai 24 de ani.

Ideea de a crea incaltaminte i-a venit atunci cand isi cauta innebunita o pereche de pantofi si nu gasea nimic care sa-i placa si sa i se potriveasca. „Nu-mi gaseam pantofi, era o omogenitate a pietei, cu aceleasi modele in diverse variatiuni” – isi aminteste ea de inceputul anilor 2000, atunci cand oferta in domeniu era mult mai saraca in Romania.

A lucrat o vreme ca asistenta a unei creatoare de moda. Prima prezentare a colectiei sale de pantofi a avut loc in 2006, iar de-atunci succesul a fost unul constant. Concret, de la primele cinci botine facute in joaca, designerul Mihaela Glavan a ajuns sa vanda aproape 6.000 de perechi de pantofi pe an in Romania, Elvetia si Germania. Anul acesta ea a absolvit masteratul in cadrul Departamentul de moda al UNAB si s-a implicat in fashion show-ul prezentat la Gala Absolventilor.

Text si foto: Oana Georgescu