DUO DINICA – acrobatie si virtuozitate la inaltime

Artisti acrobati de prestigiu, vedete ale Circului romanesc Amedeo Dinica si Adina Nicoleta Iancu au deja o cariera solida in spate. Masurata in ani de munca sustinuta, de zile si nopti de antrenamente, cu turnee in tara si strainatate, dar si cu sacrificii si renuntari de tot felul.

Ea, Adina a facut gimnastica de performanta, sport la care a trebuit sa renunte din cauza unei accidentari. A cochetat si cu alte sporturi, dar in cele din urma a reusit sa patrunda in lumea circului. A fost cooptata si a colaborqat cu mai multe trupe de acrobatie, intalnirea cu Amedeo Dinica fiind insa decisiva.

Fost component de baza al trupelor de acrobati calare conduse de Adrian Stefanescu si de Nicolae Filimon, Amedeo Dinica a inceput sa deprinda tainele acrobatiei. La sol, la bara fixa si mobila, dar si la trapez. Acesta din urma avea sa devina domeniul sau preferat, iar de cand lucreaza alaturi de partenera sa Adina, numerele lor la trapez sunt tot mai reusite si mai dificile.

Firesc, au urmat solicitarile pentru turnee in tara si strainatate, iar recent cei doi s-au intors dintr-un lung turneu in Kuweit care a durat 8 luni. Imediat au inceput antrenamentele, zilnic, minimum 3 ore, pentru a pune la punct un nou numar de trapez, foarte dificil. Special pentru publicul roman care, spera ei, sa ii aprecieze asa cum merita.

Oana Georgescu