Eleganta si stil la Festivalul International George Enescu

Lansarea proiectelor „Barbatii si Ghidul vestimentar SARTO” a avut loc la Sala Palatului in cadrul Festivalului International „George Enescu”, dupa concertul Filarmonicii din Munchen (dirijor Semyon Bychkov).

Evenimentul a reunit personalitati ale lumii academice, culturale, politice, artistice sau sportive, printre care i-am remarcat pe Principele Mihai de Laufenburg, Eduardo Nino, Consulul Mexicului, jurnalistul Andrei Nourescu, Ciprian Marica, atacantul Nationalei de Fotbal a Romaniei, actorii si modelele Bogdan Vladau si Aureliu Surulescu. Toti fac parte din comunitatea „Barbatilor SARTO”, singura din Romania dedicata culturii vestimentare masculine.

Videoclipul lansat recent a marcat si prezenta marelui actor Victor Rebengiuc si a Altetelor Sale, Principele Mihai de Laufenburg si Principele Serban Sturdza. Unul dintre cei mai indragiti actori romani a debutat ca narator alaturi de Corul si Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, sub bagheta dirijorului Leo Hussain. Acesta a purtat un costum creat special pentru acest eveniment.

’’Haina nu-l face pe om, e adevarat, dar si daca te uiti la vechiul meu smoking, o sa vezi ca-l face. Costumul in care am urcat pe scena de la Enescu este cel mai frumos pe care il am, clasic si confortabil. Nu-mi vine sa ma mai imbrac in altceva si asa colorat pe interior cum este, pot sa-l port pe ambele fete’’ – a marturisit maestrul.

Costumul a fost creat in functie de dorintele sale, pentru a se adapta perfect rolului de pe scena Atheneului, dandu-i in acelasi timp libertate de miscare si implicare in actiune. De culoare bleumarin, smoking-ul a fost creat din stofa de lana „Vitale Barberis Canonico Super 140 S” si, la cererea marelui actor a avut o captuseala inflorata. Tinuta a fost completata cu o camasa alba cu nasturi din piatra neagra si un papion clasic negru.

“Este un proiect de suflet pentru noi si ne bucuram sa vedem cum creste de la an la an. La aceasta editie, pe langa foarte multi barbati bine imbracati, au fost alaturi de noi si personalitati importante, iar prezenta lor ne onoreaza. In Romania sunt foarte multi barbati cu adevarat atenti la vestimentatia lor, iar noi ne dorim sa cultivam si sa sarbatorim acest lucru prin munca noastra de zi cu zi si proiectele speciale, dedicate lor” – a spus Alex Moise care a lansat si a II-a editie a Ghidului Vestimentar SARTO, dedicat a tinutelor de seara masculine, un reper pentru barbatii care vor sa imbrace o tinuta Black Tie sau White Tie.

Este vorba despre primul concept-boutique masculin din Romania, care integreaza un serviciu profesionist de consiliere vestimentara cu stilul sartorial italian al costumelor si camasilor facute pe masura. Eleganta si stilul, prin accentul pus pe consilierul personal si pe atitudine fac diferenta dintre un barbat si un gentleman. Un economist si un jurnalist, Alex Moise si Alex Dragan, cei doi fondatori ai brandului „SARTO made to measure” au acumulat experienta in consilierea vestimentara masculina, atat din pasiune, cat si prin studiu, cu ocazia stagiilor de pregatire efectuate in Italia la renumite case de moda.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu