FASHION HARD ROCK

Stilul vestimentar de inspiratie rock este pe val in fiecare sezon. Marii designeri creeaza mereu outfituri pentru femei si barbati care tin de moda rock, alternativa, dedicata nu atat iubitorilor de heavy metal si gothic, cat si pasionatilor de muzica alternativa si de rockul clasic. Culorile din moda rock merg pe diferite tonuri de gri prafuit, petrol sau gri charcoal, pe bej, pe alb pur sau alb murdar.

Moda rock se remarca si prin accesoriile inspirate de podoabele indienilor navajo. Coliere si bratari din piele si esarfele light sunt detaliile care atrag atentia tuturor. Acest stil vestimentar s-a dezvoltat la inceputul anilor ’90 cand, odata cu aparitia muzicii rock, a aparut si vestimentatia specifica. Designerii vestimentari au preluat elementele principale: geaca de piele, cataramele si lanturile, transformand tendinta rock intr-un stil vestimentar consacrat si reinventat de-a lungul anilor pe catwalk.

Astfel, stilul vestimentar de inspiratie rock a ajuns unul dintre cele mai apreciate trenduri in moda. Promovat de designeri celebri, a fost adoptat rapid de vedete. Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier, Dsquared, Vera Wang sau Pierre Balmain se numara printre casele de moda care includ in prezentarile lor tinute de inspiratie rock, stil care confera un plus de atitudine, incredere in sine si o alura sexy. Si tot din 1990, concernul Hard Rock semna in scopuri caritabile parteneriate cu diversi artisti, lansand o serie limitata de tricouri si insigne. Programul a inclus creatii semnate de Bruce Springsteen, Bono, Shakira, Green Day, Bon Jovi, Eric Clapton sau Ozzy Osbourne. Acestea au adus milioane de dolari pentru o mare varietate de organizatii nonprofit. Editia Jimi Hendrix lansata recent la Bucuresti (simultan cu cele mai mari metropole ale lumii!) este cea de-a 29-a din proiectul The Signature Series.

Tricoul a fost conceput in colaborare cu artistul Alan Aldridge. Fiecare colectie de sezon este pentru fanii muzici rock (indiferent de varsta!) un excelent prilej de a afla care sunt noile tendinte in moda casual si rock. Si la Bucuresti, impresionati de colectiile remarcabile de obiecte care au apartinut unor artisti si trupe de legenda (John Lennon, Michael Jackson, Shakira, Madonna, Bruce Springsteen sau Steven Tyler), copii, adolescenti, tineri sau varstnici achizitioneaza tricouri create de artisti celebri, insigne in editie limitata, brichete, sepci, pahare, geci de piele si accesorii in trendul actual.

Oana Georgescu