Gala absolventilor 2012, UNAB – Departamentul MODA

La sfarsitul fiecarui an universitar, in gradina interioara a atelierelor Universitatii Nationale de Arte Bucuresti se desfasoara GALA ABSOLVENTILOR Departamentului de moda. Traditional, acestia isi prezinta colectiile de licenta, asa cum au facut-o si in acest an.

Editie de editie, studentii, absolventii, dar si masteranzii au cautat, sub indrumarea profesorilor coordonatori (Unda Popp, Doina Lucanu, Venera Arapu, Liliania Turoiu – Udrea, Ioana Avram, Paula Barbu, Razvan Vasilescu etc), formule cat mai ingenioase de prezentare a propriilor creatii vestimentare.

Si anul acesta, viitorii designeri de moda impreuna cu profesorii lor au realizat un fashion show veritabil in care au fost “ilustrate” urmatoarele sectiuni tematice: imprimeuri – digital print, inovatii tehnice, creatii couture, stilul gotic, costum-obiect, subculturi urbane.

Si-au mai adus contributia designerul Mihaela Glavan (ea insasi absolvent-masterand al UNAB, promotia 2012), stilistul Marian Palie si fashion-editorul Iulia Albu. A fost un spectacol extrem de interesant (miscarea scenica a fost semnata de conf. dr. Costin Anghel, UNATC), in masura sa vorbeasca publicului despre potentialul artistic al tinerilor care isi doresc o cariera in domeniul modei autohtone.

Text si foto: Oana Georgescu