Lady vs Gentleman by Alexandru Ciucu

Designerul Alexandru Ciucu a lansat colectia “Lady vs Gentleman”, un concept inedit de show, ca o fuziune discreta intre prestanta costumului masculin si eleganta croielii feminine clasice. Noua linie vestimentara include peste 60 de piese vestimentare Business, Relax si Ceremonie.

Un omagiu adus legendarei Coco Chanel, la aniversarea a 130 de ani de la nasterea ei, colectia este inspirata si de experientele stilistice pe care Alexandru Ciucu le-a trait si asimilat la Monte Carlo, orasul unde si-a extins activitatea in ultimii doi ani. “Ideea lansarii unei colectii de dama a pornit ca o provocare, dar si ca o modalitate personala de a complimenta si aprecia femeia moderna, de succes. Muza acestei colectii a fost Coco Chanel, cea care a schimbat definitiv moda feminina si a impus reguli de stil revolutionare. Costumele propuse de mine imbraca femeia pe care barbatul doreste sa o vada: interesanta, sigura pe ea, fara insa a uita de eleganta si feminitate” – a declarat Alexandru Ciucu. La eveniment au participat peste 250 de invitati, nume cunoscute din showbiz, diplomatie, afaceri.

“Lady vs Gentleman 2013” include, atat pentru colectia masculina cat si pentru cea feminina, linii de business si ceremonie, in timp ce linia Relax este dedicata exclusiv barbatilor. Linia feminina cuprinde cele mai importante elemente ale stilului office: pantalonul, sacoul, rochia, camasa, vesta, fusta si sarafanul. Noutatea vine din alegerea materialelor, a croielii si a detaliilor, toate fiind de sorginte masculina. Fustele, sarafanul si rochiile sunt conice, deasupra genunchiului, cu slit central sau asimetric, iar sacourile sunt cambrate la unul sau doua randuri, in timp ce pantalonii se opresc deasupra gleznei. Ca gama cromatica, culorile sunt asemanatoare atat pentru colectia feminina cat si pentru cea masculina de business: tonuri de gri perlat, albastru, bleumarin, de la cel mai deschis la cel mai inchis.

Costumele de ceremonie au avut ca si culori dominante: negru, bleumarin, bordeaux si maro inchis. Alexandru Ciucu a utilizat materiale fine, de la lana australiana in amestec cu mohair, pana la casmir si tesaturi vopsite in praf de jad. Propunerile de culori pentru linia Relax, dedicata sezonului estival, sunt indraznete si vibrante: rosu, lila, verde brotac, dar si combinatii de sacou cu pantalon alb cu bleu sau carouri din in sau bumbac. Matasea, mohairul si lana cu matase au fost rezervate de designer categoriei de ceremonie pentru ambele colectii.

Acest material va este oferit de Catena

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros