Limuzinele pentru luxul romanilor

Sunt niste masini excesiv de lungi. Cu greu se strecoara in traficul bucurestean. Dar cand vrei sa dai o petrecere in masina nu mai conteaza viteza, ci spatiul in care te misti. De fapt unde te grabesti, doar esti la petrecerea ta in masina. Pardon! Limuzina. E trendy sa-ti inviti prietenii la un party in limuzina sau iubita ori proaspata sotie la o plimbare stropita cu sampanie si caviar intr-o superba masina de 12 metri lungime. Destul de multi romani cu dare de mana si-au dus sotiile la altar cu limuzina.

Mihai Dobre a speculat gustul romanilor pentru lux si a adus din SUA noua limuzine luxoase pentru a le inchiria. Dobre este nu doar un om cu idei de afaceri, dar si un impatimit al autovehiculelor vechi si noi, lungi sau scurte, pe care le-a achizitioneaza ca pe un trofeu. In garajul sau imens oaspetii fac cunostinta cu o adevarata flota de Ford Excursion, Lincoln Town Car Executive, Cadillac Brougham si alte vedete pe patru roti, dar de lungimi impresionante: de 8 la 12,5 metri.

Proprietarul si angajatii sai le-au dat celor noua frumuseti nume de scena: Anaconda – ca e cea mai lunga din lume, Mammouth – 12 metri cu discoteca in interor, Exculibur – frumoasa si eleganta ca o masina de epoca, lunga de 9 metri, Opal, Diamond etc. Cand iese vreuna dintre ele in lume, pe strazile Capitalei, toti ochii se intorc dupa ea, iar ocupantii se simt asemenea VIP-urilor de la Hollywood, chiar daca nu sunt poate decat niste banali angajati ai vreunei institutii bancare.

Alice-Claudia Gherman