O calatorie prin lumea modei de altadata

O expozitie de moda, design si fashion de la 1600 pana in 1950.
Galateca, prima galerie de arta aplicata din Bucuresti este gazda „The Rest is Yesterday”, ultima din seria expozitiilor dedicate modei contemporane si designului de fashion, din 1600 si pana in anii ’50.

Datorita celor patru colectionare, Oana Cretu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru si Iulia Gorneanu putem face o incursiune in Epoca Elisabetana, Epoca Romantica, Epoca Victoriana si in fascinanta La Belle Epoque, calatorind apoi prin „Anii nebuni” ’30, ’40 si ’50. Putem admira bijuterii si accesorii, rochii si palarii apartinand acestor epoci, reviste, fotografii, albume si filme, dar mai ales povesti frumoase si cultura urbana intr-o atmosfera speciala.

Printre exponate regasim Attifet-ul din perioada elisabetana, evantaie venetiene cu foita de aur si un pieptar decorativ din sec. al XVIII-lea, rochii din perioada in care ziarele titrau tragedia Titanicului, rochii de gala din anii ’30 – ’40 sau reviste de moda de la 1827, dar si din perioada interbelica. Impresionante sunt si tinutele de vara din anii ’20, piese impecabile recuperate de colectionare, tinute care si astazi impresioneaza pe cele mai rafinate si stilate specialiste in moda si nu numai.

Expunerea acestor piese intr-o galerie cu arhitectura contemporana ofera contextul ideal pentru o calatorie in timp, prin intermediul modei specifice perioadelor evocate.

Acest material va este oferit de Catena

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu