Omagiu adus traditiilor romanesti – Cristiana Maria Purdescu

Poeta, pictorita, designer vestimentar, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Uniunii Scriitorilor din Romania, proiectant de imbracaminte si doctor in arte plastice si decorative la UNArte Bucuresti, Cristiana Maria Purdescu a fost desemnata si cel mai bun creator de haute-couture. Cristiana Maria Purdescu este pasionata de tot ceea ce face, este minutioasa, lucreaza foarte mult la detalii si isi doreste ca acestea sa fie mult mai bine puse in valoare atunci cand ii sunt analizate colectiile. Pune suflet si foarte multa dragoste in tot ceea ce face, iar rezultatele sunt mereu pe masura.

Omagiu adus traditiilor romanesti

Colectia Interferente este de fapt un omagiu adus vesmantului traditional romanesc, culturii, autenticului. Contrastele alb – negru, alb – rosu, aplicatiile pe material cu motive populare, rochiile – ie au fost principalele surse de inspiratie ale Cristianei Maria Purdescu.
Croiurile deosebite, materialele si texturile, broderiile si franjurii, precum si accesoriile vestimentare ne-au amintit de tot ceea ce este frumos si romanesc.

Complexitatea creatoarei

Prezenta constanta din 2003 pe podiumurile marilor festivaluri de moda (Festivalul de Moda de la Mamaia, toate editiile Bucharest Fashion Week si Summer Fashion Festival, FashionTV Festival Ibiza), Cristiana Maria Purdescu este unica si prin multitudinea pasiunilor sale.
Cu o activitate remarcabila in mai multe domenii de activitate, ea a absolvit Facultatea de Stiinte Naturale si Agricole si Facultatea de Biologie, Universitatea Bucuresti (a fost profesor de biologie timp de zece ani!), Scoala Tehnica Postliceala (Grup Scolar de Industrie Usoara Nichita Stanescu), Specialitatea Proiectarea Imbracamintei, Facultatea de Arte Decorative si Design, Specializarea Arte Textile–Modǎ, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.
Are Masteratul in stiinte economice – Managementul investitiilor, cu o lucrare de dizertatie avand tema: Investitiile straine directe si impactul lor asupra economiilor in tranzitie si Doctoratul in Artele Plastice si Decorative la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, cu o teza avand tema: Accesoriile vesmȃntului feminin – arta si necesitate. In perioada 1986-1993 a colaborat cu UNAPR ca designer vestimentar si creator de modele si a participat la expozitii de creatie vestimentara in Galeriile de Arta ale Fondului Plastic.
Intre 1996 – 2009, a fost profesor titular la Liceul de Arte Plastice “N. Tonitza” din Bucuresti si la Colegiul National “I.L.Caragiale” din Bucureṣti. A participat la peste 25 de expozitii de pictura ṣi arta decorativa, expozitii de grup sau personale realizate in tara ṣi in strainatate.
Poeta consacrata, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, Cristiana Maria Purdescu si-a facut debutul editorial in anul 2000 cu primul volum, Poezii (Ed. Eminescu), urmat de alte opt carti.
In prezent, Cristiana Maria Purdescu este designer vestimentar la propria casa de moda.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros