Perceptiile infinitului, colectii de sezon 2017 – 2018

Cea de-a XXVI-a editie a Romanian Infofashion Festival RIFF - Spirit of Beauty® 2017, eveniment fashion&beauty de traditie a culminat cu Spectacolul de Gala gazduit de Castelul Cantacuzino din Busteni. Intr-un decor superb au fost prezentate cele mai valoroase colectii vestimentare ale absolventilor Facultatilor de Arta si Design si ai Masterelor cu profil Design Vestimentar, promotia 2017 din Bucuresti (Universitatea Nationala de Arte UNAB), Cluj Napoca (Universitatea de Arta si Design), Timisoara (Universitatea de Vest, Facultatea de Design Vestimentar) si Iasi (Universitatea Nationala de Arte George Enescu), dar si din Londra (University Of Art London), Chisinau (Universitatea Tehnica din Rep.Moldova) si Munchen (Ludwig Maximilians Universität / Universitatea Ludwig-Maximilian München).

Colectiile Metallic Renaissance (Diana Caramaci, Ludwig Maximilians Universität Universitatea Ludwig-Maximilian München), Perception of Infinity (Catalina Maria Culda, Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca), Lucrezia Borgia (Alexandra Grajdeanu, Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca) si Regency (Stefana Chelaru, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti) au fost prezentate de cele peste 30 de concurente aspirante la cele 10 titluri de Ambasadoare ale Frumusetii (Miss Supranational, Top Model of The World, The Miss Globe, Miss Intercontinental si Miss Diamond, respectiv Best New Entry RIFF 2017, Best New Face RIFF 2017, Best Body RIFF 2017, Best Cattwalk RIFF 2017 si Best Photogenic RIFF 2017)

Originara din Bucuresti, Diana Caramaci este absolventa a Ludwig Maximilians Universität – Universitatea Ludwig-Maximilian München. Ea a prezentat colectia Metallic Renaissance al carei concept – acela de a crea tinute care sa fie purtate de femei puternice si increzatoare, a stat la baza transpunerii viziunii Dianei in realitate. Prin aceasta colectie a fost readusa in actualitate epoca Renasterii, urmand linia arhitecturala din acea perioada. Totodata, colectia adapteaza croiala modelelor pe linia actuala, fiind create din materiale cu structuri metalice, ce confera o transpunere in forta dar si feminitate. Diana a prezentat aceasta colectie si in cadrul expozitiei de la Vienna Fashion Week pe toata durata festivalului, iar concomitent lucreaza la realizarea urmatoarei colectii de Primavara – Vara 2018, o colectie editie limitata, care va fi stralucitoare. Diana Caramaci este un tanar designer foarte talentat care doreste sa isi lase amprenta in universul modei prin croiuri puternice, dar totodata feminine, care sa acorde fiecarei tinute o forma de expresie si stralucire. Si-a inceput cariera de designer prin castigarea concursului Young Designers on Stage at Bucharest Fashion Week Spring Edition 2017. In urma debutului promitator, Diana a fost invitata sa prezinte colectia cu care s-a lansat la prima editie a Festivalului de Moda IO din Rep.Moldova, ce a avut loc la Castelul Mimi din Chisinau, apoi pe podiumul Sibiu Feeric Fashion Week, cel mai mare festival de moda din Europa de Est.

Amelia Carauleanu a absolvit UNARTE – Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Colectia sa, Light and Shadow este exprimata prin sentimente si elemente antagonice expuse intr-un mod echilibrat. Colectia este gandita si conceputa pentru anotimpul toamnei, cuprinzand trei tinute pentru barbati si sase tinute dedicate femeilor. Atat prin cromatica cat si prin simbolistica, colectia impinge spectatorul spre o emotie puternica in momentul impactului vizual – spune creatoarea. Cromatica abordata este monocroma, contine cantitati echilibrate de alb si negru, care sunt asezate corect compozitional, in majoritatea cazurilor pastrand simetria. Are influente asiatice si este dedicata in aceeasi masura atat sexului feminin cat si celui masculin. Texturile materialelor desi diferite uneori, se plimba si unesc intreaga colectie. Materialele au o calitate superioara si un design executat cu multa responsabilitate ceea ce ajuta la dobandirea efectului propus

Tot absolventa a UNARTE Bucuresti, Stefania Chelaru a prezentat colectia Regency, pe muzica compusa de Norbert Halmagyi. Iata prezentarea colectiei Regency compusa din opt outfit-uri: Fiind o colectie despre capeteniile lumii, acest cuvant sta la baza conceptului si a intregii colectii, atat din punct de vedere al ideilor creatoare, a materialitatilor cat si al tiparului. Colectia reflecta in totalitate tema regilor,acestia fiind singurii oameni care si-au pastrat valorile de-a lungul timpului. Fiecare outfit reda ideile principale care au stat la baza celor mai de seama regi din cele mai importante regiuni ale lumii. Regele reprezinta apogeul competentei si a onoarei, fiind si piesa de capatai de la jocul de sah, a carei pierdere aduce infrangerea jucatorului. Absolut toti regii si capeteniile, indiferent ca este vorba de un rege care a picat in plasa snobismului sau de unul care e foarte intelept si distins, acestia tineau foarte mult sa isi asorteze hainele cu felul lor de a fi. Acest lucru este unic si il gasim doar la regi si capetenii. Un alt punct comun, extrem de important si demn de mentionat este Hermina. Amerindienii au fost primele capetenii care au purtat blana de hermina. Curtile regale europene au aflat de aceste animale prin niste manuscrise latine care spuneau ca aceste animale prefer sa moara decat sa se lase capturate. Din acel moment, blana de hermina a devenit un simbol al puritatii morale pentru toate curtile regale europene. Regency este o colectie ce imbina elemente in antiteza pentru producerea unui efect deosebit, atat conceptual cat si vizual.

Catalina Maria Culda a absolvit cursurile Universitatii de Arta si Design Cluj Napoca si a prezentat colectia Perception of Infinity care experimenteaza cu forme, volume si imprimeuri, o gama cromatica destul de restransa (albastru, portocaliu, alb, gri si negru), toate menite sa accentueze modalitatile nelimitate in care se poate declina subiectivitatea umana si perceperea lucrurilor inconjuratoare. Colectia a fost compusa din rochii cu interventii manual si haine supradimensionate, dar si rochii cu cercuri metalice.

SENSO TV a fost partener media al acestui eveniment.

Realizator: Oana Georgescu
Operator: Alex Andries
Editor: Nicu Pojaru