Proiect: casa de hartie

Astazi, mai mult ca niciodata, este dificil sa iti construiesti o casa si mai ales este extrem de costisitor. Un roman s-a gandit la o alternativa: casa din hartie. Nu radeti! E adevarat,artistul Razvan Supuran ne-a demonstrat ca se poate. El a construit in curtea Muzeului Taranului Roman o casa in miniatura din placi de pasta de hartie reciclata. "Trebuie sa fi nebun sa faci asa ceva", i-au spus unii. Razvan, insa, face totul cu pasiune, din pasiune pentru hartie si pentru mediul inconjurator.

Pentru o casa de doua camere, in marime naturala, Razvan are mult mai mult de lucru, dar el spera ca va reusi sa o faca si pe aceasta. Daca proiectul sau va merge pana la capat si daca se vor gasi suficienti bani pentru a crea o fabrica care sa detina toate instrumentele necesare crearii unor “caramizi” din pasta de hartie reciclabila amestecata cu adezivi speciali, dupa o formula marca Razvan Supuran, atunci o casa de hartie recilabila nu ar trebui sa coste mai mult de 5.000 de euro. Deocamdata, Razvan este in curs de brevetare a proiectului sau la OSIM.

Artistul mai are in proiect o catedrala din carti folosite pe post de caramizi, prinse intre ele cu adezivi, si va turna un monolit de 3 x 1,5m si 50 de cm grosime pe care-l va posta afara la MTR. “Un monolit pe care ploaia ii va destrama, in timp, invelisul exterior descoperind in interior un alt tip de hartie rezistenta la intemperii”, povesteste Razvan Supuran.

Alice-Claudia Gherman