Echipele selectate sa participe (la aceasta editie au fost 35 la numar!) au avut la dispozitie toata vara pentru a-si construi o masinarie de zbor cat mai originala, cu care sa se arunce in Dambovita de pe o rampa inalta de 6 metri. Fiecare echipaj e format din 4 membri: pilotul si 3 coechipieri care nu zboara, dar care au grija sa-i faca… vant in apa colegului lor. Inainte, fiecare echipa trebuie sa sustina un show de autopromovare de 1 minut.
Imaginatia debordanta a concurentilor originari din Bucuresti, Azuga, Bacau, Brasov, Campina, Cluj Napoca, Constanta, Ploiesti, Targoviste, Targu Mures, Timisoara si Chisinau au dat nu numai forme, dar si denumiri care mai de care mai hilare: “Famiglia Cementini, “Papusile Muppets”, “Pisicile aristocrate”, “Tom Gun”, “Bebelu,ul Zburator”, “Sarmaluta Fet Fry”, “Tepes Airlines”, “Buda Airlines”, “Zburatacitii”, “Nepotii lui Stefan cel Mare”, “Hamsterii din Vest”, “Piratii crizati”, “Fling Flong” , “TV Stars”, “Eilianii din cotet” sau Ansamblul zburator „Ciocarloiul”.
Presedintele juriului editiei a III-a a Red Bull Flugtag din care au facut parte si Andi Moisescu si Dana Rogoz, si-a facut aparitia sarind de la 2000 metri cu parasuta in Dambovita dintr-un AN-2. La final, pe podium au urcat in ordine echipajele “Tepes Airlines” (Campina), “Nepotii lui Stefan cel Mare” (Vaslui) si “Cave Men’s Team” (Bucuresti) si “Famiglia Cementini” (Azuga), la egalitate. Premiul Publicului a fost cucerit de “Eroii Inaripati” din Bucuresti. Iata si premiile, nu inainte de a mentiona ca pana la sfarsitul anului, competitia “innaripata” se va mai desfasura in Turcia, Suedia, Ucraina si SUA.
Oana Georgescu