Soirees de la mode 28, inspired by Thierry Mugler

Primul show cu public după pandemie a fost marcat de mult-aşteptatul „Soirees de la mode” aflat la cea de-a 28-a ediţie. Cel mai longeviv show fashion din România, iniţiat şi organizat de analistul de modă Alin Gălățescu a avut tema „Thierry Mugler World', fiind un omagiu adus celebrului couturier francez, designer şi parfumier care a decedat anul trecut: „El este considerat drept unul dintre Părinții și Maeștrii Artei Haute Couture din Paris, din Perioada de Aur, dar şi din intreaga lume şi de aceea este foarte greu sa faci o radiografie a celor patru decenii de succese şi creaţie fabuloasă în diverse domenii. Expoziția sa din Paris este cea mai amplă și recentă demonstrație a geniului său inegalabil!”. În această perioadă mai este încă deschisă la Muzeul de Arte Decorative din Capitala Franţei, expoziția intitulată „Coutourissime”; ultima apariție publică a maestrului a avut loc chiar la inaugurarea acesteia, în septembrie 2021....

„Eu cred în Moda Românească!” – Alin Gălăţescu

17 designeri si-au prezentat colectiile inspirate de Thierry Mugler, pe muzica live asigurată de DJ +SHE+ Corina Sucarov. Guest Star a fost, deloc întâmplător, Stella Lozanova, Miss Ucraina 2019, toti cei peste 300 de spectactori tinând un minut de reculegere pentru victimele războiului.

Printre cele 60 de modele profesioniste s-au remarcat şi vedete din show-biz, actriţe şi vedete de televiziune (trupa „Amadeus”, Iuliana Tudor, Chris Simion, Ioana Ginghină, Anca Androne, Diana Dumitrescu, Mădălina Anea, Ilinica Obădescu, Maria Andreea, chef Aida Părăscan). În public s-au remarcat Irina Margareta Nistor, Andreea Marin, Dana Săvuică, Ianna sau Oana Roman.

Alexandra Calafeteanu a deschis „Soirees de la mode” cu o colectie menită sa puna in valoare femeia actuala, cu a sa inocenta, maturitate, curaj, dar si vulnerabilitae. Pălăriile au fost semnate “Decorina Hats”, iar top.modele au fost cele patru artiste ale trupei “Amadeus”.

Cea de-a doua colectie a fost cea a Antoniei Nae (Londra), care a fost distinsă cu Premiul Avanpremiere – Elysee pentru cea mai apropiată de tema colecției; designerul si-a adjudecat acest trofeu pentru a doua oară în ultimii trei ani.

Rând pe rând, pe podium au fost prezentate colecţiile semnate de Aleha Toncea, Lia Aram, Maresia, Andreea Veneciuc, Ana-Maria Saragiu, Claudia Rawlings, Roxana Blagu, Raluca Soare, Laura Karaman, Loredana Cingău, Cristina David & Mădălina Vlad (pălării), Mitilian Couture, Natalia Vasiliev, Ie Clothing şi Monica Drăguţ.

Realizator: Oana Georgescu