Splendor by Liza Panait

Colectia de toamna-iarna 2011-2012 a designerului Liza Panait, intitulata atat de inspirat "SPLED'OR", a marcat si aniversarea a 20 de ani de la lansarea primei sale colectii. In tot acest rastimp, Liza Panait care a debutat sustinuta ca de fiecare data de sotul sau Viorel, sub brand-ul Casei de Moda “VILI”.

Inspirate din prolifica perioada interbelica, cele aproape 100 de creatii vestimentare, toate piese unicat, feminine, elegante, speciale, pretioase s-au regasit pe podiumul de prezentare intr-un singur nume: “SPLEND’OR”. “Vedete” au fost mantourile lungi si scurte, cu talie lunga, cu piese suprapuse, stofa din lana cu buline in diferite combinatii de culori, negru – alb, bej – maro, mov – roz intens, dar si blana ecologica pretioasa. Pe care, creatoarea a avut…curajul sa o “aseze” in combinatie cu brocart (specific anilor ‘20) si cu materiale in culori si nunate metalice (la moda in anii ’40).

Combinatiile de alb, negru, mov, verde, crem sau bronz, motivele si accesoriile florale, franjurii si aplicatiile manuale, rochiile de seara din materiale pretioase cu talie lunga, necambrata, au fost atu-urile acestei colectii. O alta surpriza a “SPLEND’OR” a fost colectia de bijuterii si genti semnate “Liza Panait”. Mireasa colectiei a fost actrita Manuela Harabor, care a purtat o rochie retro, cu talia lunga, din voal natural patinat din catifea, cu broderii exceutate manual. Bijuteria a fost un colier special, continuat cu maneca, cu broderie manuala, iar buchetul de mireasa a fost inlocuit cu un manson din blana, acoperit cu flori.

De-a lungul celor 20 de ani, printre “miresele” colectiilor Lizei Panait s-au numarat: Laura Badea, Anca Turcasiu, Monica Petrica, Nicoleta Luciu, Monica Gabor, Tania Budi, Gianina Corondan, Simona Patruleasa, Eda Marcus sau Iulia Fratila.

Oana Georgescu