TABOO EXIBITION – a II-a editie Project A

Galeria Galateca a gazduit expozitia bianuala a absolventilor Assamblage, Scoala de Bijuterie Contemporana. Astfel, intr-o perioada mai plina de contrarii ca niciodata, o intrebare se ridica spre a fi discutata. Mai exista tabu-uri in societatea contemporana? Bijuteria vine sa raspunda la aceasta intrebare printr-o expozitie inedita, in care 24 designeri si-au exprimat opiniile prin intermediul obiectelor create de ei si expuse la acest inedit targ de bijuterie contemporana.

Project A – Targ de Bijuterie Contemporana…

…este un eveniment bianual dedicat in exlusivitate absolventilor Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, cu scopul promovarii si sustinerii acestora in dezvoltarea lor ca designeri independenti. Proiectul face parte din manifestul de exprimare si statutare a bijuteriei contemporane ca forma de arta de sine-statatoare.
Project A este organizat de Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Galeria Galateca si face parte din manifestul de exprimare si statutare a bijuteriei contemporane ca forma de arta independenta. Tot in cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea gasi si primul numar al revistei Autor, un proiect care pozitioneaza designerii romani in contextul international al bijuteriei contemporane.

24 de tineri designeri de bijuterie contemporana

La Galateca au expus designerii Adelina Petcan, Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alis Lalu, Anca Pandrea, Andreia Gabriela Popescu, Anca Popescu, Bianca Grin, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Contemporia, Corina Mardari, Cristina Radu, Vasile Diana Alexandra, Gabriela Secarea, Lucienne Buga, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stanescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Rodica Richard, Roxana Hodorog si Silvia Suotean. Toti sunt fie absolevti, fie cursanti ai reputatei Assamblage, Scoala de Bijuterie Contamporana de Autor. Bijuteriile realizate de designeri incita la redescoperirea sau analiza unor elemente sacre, interzise, ascunse, a unor superstitii si stereotipuri culturale, ritualuri, practici si credinte sociale. Obiectele isi parasesc simplul rol estetic sau decorativ si devin argumente vizuale – spuneau organizatorii.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu